ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Με τηλεκπαίδευση ξεκίνησε η σχολική χρονιά για το Γυμνάσιο Περάματος – Θύελλα αντιδράσεων από τους εκπαιδευτικούς

0

 Με webex ξεκινούν τα μαθήματα τους στο γυμνάσιο Περάματος, με το πρώτο κουδούνι να βρίσκει τα παιδιά ακόμα στο σπίτι τους. Ανάστατη η εκπαιδευτική κοινότητα που κάνει λόγο για μια πολιτική που γεννά προβληματικές λύσεις, αφήνοντας ταυτόχρονα αιχμές για την παράβλεψη των στατικών θεμάτων του σχολείου από τους μηχανικούς. Την ίδια στιγμή, για μια απρόβλεπτη κατάσταση μιλά ο δήμος, ζητώντας την κατανόηση όλων με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών

Με τηλεκπαίδευση ξεκινά τη νέα σχολική χρονιά το γυμνάσιο Περάματος στο Μυλοπόταμο, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων, με τους εκπαιδευτικούς να μιλούν για υποβάθμιση της μορφωτικής διαδικασίας, γεννώντας ένα ακόμη πρόβλημα.

Τα δύο κτίρια του γυμνασίου αντιμετωπίζουν σοβαρό ζήτημα στατικότητας το οποίο δεν είχε γίνει αντιληπτό, με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν οι εργασίες που ξεκίνησαν μέσα Ιουνίου, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να ζητά την κατανόηση όλων.

Προβλέπεται διχοτόμηση αιθουσών, επιστράτευση της βιβλιοθήκης του Λυκείου, με τους εκπαιδευτικούς να κάνουν λόγο για συνθήκες συνωστισμού, προτείνοντας τη λύση των κοντέινερ, και το δήμο να επικαλείται ως μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών. Το δεύτερο κτίριο ωστόσο, θα παραμείνει κλειστό με τις εργασίες να αρχίζουν το επόμενο καλοκαίρι.

Την ίδια στιγμή, το σωματείο ζητά να ερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες κρινόταν ασφαλές το εν λόγω κτίριο, τονίζοντας πως κάτι δεν έχει γίνει σωστά.

Δείτε το βίντεο:

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ