ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Άννα Διαμαντοπούλου: «Η ιστορία χτυπά την πόρτα του ΠΑΣΟΚ»

0

Από το Ρέθυμνο, το οποίο επισκέφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, το ιστορικό στέλεχος του κινήματος έκανε λόγο για μια  διαδικασία που μπορεί να αναδείξει όχι μόνο τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αλλά και τον επόμενο Πρωθυπουργό, τονίζοντας, ότι «Η ιστορία χτυπά την πόρτα του ΠΑΣΟΚ».

Η Άννα Διαμαντοπούλου κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της έκανε πολιτική ομιλία στην αίθουσα του Ωδείου της παλιάς πόλης απ’ όπου έστειλε μήνυμα ενότητας, προέβαλε την υποψηφιότητα της και ζήτησε όχι μόνο την στήριξη της αλλά την γενικότερη στήριξη των πολιτών στο κόμμα που σταδιακά θα πρέπει να ξαναγίνει το μεγάλο, κυβερνών ΠΑΣΟΚ, όπως είπε παρουσιάζοντας το όραμα της.

Την ομιλία της παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Βασίλης Θεοδωράκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μιχάλης Σαρρής, ο Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Μυλοποτάμου κ. Δημήτρης Κλάδος, παλιά και νέα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και μέλη της τοπικής οργάνωσης.

Καλωσόρισμα στην υποψήφια πρόεδρο απεύθυνε ο Γραμματέας της Ν.Ε. Ρεθύμνου του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρέας Αντωνίου, ο οποίος τόνισε τα εξής:

«Όπως έχει τονιστεί από όλους τους υποψήφιους για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής η αθρόα συμμετοχή του κόσμου στις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου μας είναι καθοριστικής σημασίας.

Είναι καθοριστικής σημασίας γιατί ενισχύει τη δημοκρατική διαδικασία και εξασφαλίζει ότι η ηγεσία του κόμματος θα αντικατοπτρίζει τη βούληση της κοινωνικής βάσης. Μέσα από τη μαζική συμμετοχή, το ΠΑΣΟΚ μπορεί και θα ανανεώσει τη σχέση του με τους πολίτες, θα ενδυναμώσει την ενότητα και θα θέσει εκείνα τα θεμέλια για μια ισχυρότερη, αυτόνομη και πιο αντιπροσωπευτική πολιτική πορεία. Κάθε δική σας ψήφος είναι μια φωνή για το μέλλον της παράταξης και της χώρας, και γι’ αυτό η ενεργή συμμετοχή σας αποτελεί πράξη ευθύνης και συλλογικής προσφοράς.

Με αυτά τα λόγια λοιπόν και με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στη σημερινή εκδήλωση, όπου η υποψήφια για την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ, πρώην υπουργός και Ευρωπαϊκή Επίτροπος κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, θα μοιραστεί το όραμά της για το μέλλον της παράταξής μας αλλά και της χώρας. Η Άννα Διαμαντοπούλου είναι μια πολιτικός με πλούσια εμπειρία, βαθιά γνώση και αφοσίωση στα κοινά, που έχει υπηρετήσει με ήθος και συνέπεια σε πολλές κρίσιμες θέσεις.

Σας ευχαριστώ λοιπόν που είστε εδώ για να στηρίξετε αυτή τη σημαντική προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ για την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών στην χώρα και να συμμετέχετε ενεργά στη διαμόρφωση του μέλλοντος μας. Μαζί, μπορούμε να χτίσουμε ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ και μια Ελλάδα πιο δίκαιη και προοδευτική».

«ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ»

Ως ιστορική ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ θεωρεί τις πολιτικές συγκυρίες η Άννα Διαμαντοπούλου. Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους είπε χαρακτηριστικά: «Θεωρώ πως αυτή η διαδικασία είναι πάρα πολύ σημαντική, όχι μόνο για το ΠΑΣΟΚ αλλά για την Ελλάδα. Διότι η χώρα βρίσκεται σε μια φάση που το πολιτικό σύστημα αποδομείται. Το ένα μεγάλο κόμμα όσο περνάει ο καιρός έχει αισθητή καθίζηση και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαλύεται μπροστά στα μάτια μας. Είναι λοιπόν η στιγμή που ο κόσμος στρέφει το βλέμμα του στο ΠΑΣΟΚ. Είναι η στιγμή που η ιστορία χτυπά την πόρτα του ΠΑΣΟΚ».

Συνεχίζοντας απεύθυνε μήνυμα συμμετοχής λέγοντας: «Σε αυτή τη διαδικασία οι έξι υποψήφιοι θα καταθέσουμε και θα ανταλλάξουμε τις πολιτικές μας απόψεις και τις πολιτικές μας θέσεις και διαφορές ώστε να φτάσουμε στην 13η Οκτώβρη. Θέλω να στείλω το μήνυμα ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό οι πολίτες να ψηφίσουν. Ανεξάρτητα από το ποιον υποψήφιο θέλει ο κάθε ένας είναι πολύ σημαντικό να φτάσουν 400.000 άνθρωποι στις κάλπες. Γιατί έτσι θα αλλάξει το πολιτικό σύστημα. Γιατί μέσα από αυτές τις εκλογές δεν βγάζουμε μόνο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Βγάζουμε και Πρωθυπουργό της επόμενης κυβέρνησης».

«ΔΕΝ ΔΙΑΚΥΒΕΥΕΤΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

Η  Άννα Διαμαντοπούλου επέμεινε ιδιαίτερα στο θέμα της ενότητας και επισήμανε, ότι «Η δεύτερη έκκληση μου είναι ότι θα πρέπει να φτάσουμε με ενότητα σε αυτή τη διαδικασία που σημαίνει πως καλούμε όλους τους πολίτες και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να υποστηρίξουν τους υποψήφιους που θέλουν χωρίς να κατηγορούν τους άλλους. Γιατί έτσι θα αποδείξουμε για ακόμα μια φορά πως είμαστε ένα κόμμα με πολύ βαθιές ρίζες που σέβεται τις διαδικασίες, που μπορεί να κάνει κάθε μορφή εκλογικής αναμέτρησης αλλά να φτάσει στην ενότητα και την σύνθεση που είναι το πιο θετικό για την επόμενη ημέρα». Επιπλέον, η υποψήφια πρόεδρος δήλωσε: «Θεωρώ την ενότητα δεδομένη. Εάν νικήσω η πρώτη μου κίνηση θα είναι να καλέσω όλους τους συνυποψήφιους μου να αποφασίσουμε μια γραμμή, εάν δεν εκλεγώ θα είμαι στην διάθεση του προέδρου με ό,τι μπορώ να βοηθήσω και προς πάσα κατεύθυνση. Δεν θεωρώ ότι διακυβεύεται η ενότητα του ΠΑΣΟΚ».

ΠΟΙΟ ΠΑΣΟΚ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Απαντώντας στο ερώτημα για το ποιο είναι το ΠΑΣΟΚ που οραματίζεται να δημιουργήσει εφόσον εκλεγεί νέα πρόεδρος, η κ. Διαμαντοπούλου ανέλυσε το όραμα της λέγοντας: «Το ΠΑΣΟΚ μετά από αυτή την εκλογική αναμέτρηση δεν μπορεί να παραμείνει ίδιο. Θα πρέπει να είναι κάτι διαφορετικό. Γιατί είδαμε την προηγούμενη περίοδο το ΠΑΣΟΚ πως προχωρούσε βηματάκι – βηματάκι και είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε την ανατροπή που θέλουμε. Θέλω ένα ΠΑΣΟΚ να είναι ανοιχτό σε όλους τους πολίτες. Να είναι ένα ανοιχτό σε όλους τους 2.500.000 πολίτες που χάσαμε από τις εκλογές του 2009 και αυτό σημαίνει πως μιλάμε και στους πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και απογοητεύτηκαν και στους πολίτες που ψήφιζαν Ν.Δ. και απογοητεύτηκαν και σε αυτούς που έμειναν στο σπίτι τους».

Συνεχίζοντας, επισήμανε: «Θέλω ένα ΠΑΣΟΚ που θα ανοίξει τις πόρτες και τα παράθυρα του. Ένα ΠΑΣΟΚ συμμετοχικό. Για να γίνει σε πρώτη φάση αντιπολίτευση, να πάμε στο μεγάλο ΠΑΣΟΚ και να πάμε μετά στο κυβερνών ΠΑΣΟΚ, πρέπει σε όλη τη χώρα να υπάρχουν μικρόφωνα. Η οργάνωση θα πρέπει παντού να εκπέμπει το μήνυμα. Χρειαζόμαστε οργανώσεις να φτιάχνουν τοπικά αναπτυξιακά, να μιλούν με την τοπική κοινωνία, να έχουν τις προτάσεις τους. Τρίτον και σημαντικό, να είναι ένα κόμμα που πρέπει ο Πρόεδρος να έχει άμεση σχέση και με τις θεματικές και με τις περιφερειακές οργανώσεις. Δηλαδή, σήμερα το διαδίκτυο μας δίνει την δυνατότητα ο Πρόεδρος να μπορεί να μιλάει μια φορά το μήνα με όλους τους γραμματείς. Αν δεν υπάρξει αυτή η σχέση είναι πολύ δύσκολο να πούμε ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να μεγαλώσει ξανά και θα φτάσει σε κάθε σημείο της πατρίδας μας. Και το τέταρτο σημείο είναι η διαδικτυακή λειτουργία. Θέλουμε ένα κόμμα με διαδικτυακή λειτουργία. Η σημερινή γενιά δεν ξέρει και δεν μπορεί να οργανώνεται όπως εμείς κάποτε. Χρειαζόμαστε  λοιπόν μια ανατροπή για ένα κόμμα που μπορεί να είναι πάρα πολύ ανοιχτό, πάρα πολύ συμμετοχικό και άρα μεγάλο ώστε να γίνει κυβερνών».

Ολοκληρώνοντας έστειλε το μήνυμα της στους πολίτες και στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας: «Οι εκλογές αυτές πρέπει να βγάλουν τον επόμενο Πρωθυπουργό. Και ο επόμενος Πρωθυπουργός πρέπει να έχει τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες να αντιπαρατεθεί, να συγκριθεί, να αντιμετωπίσει, να νικήσει εν τέλει τον αντίπαλο κάθε κόμματος, στην συγκεκριμένη περίπτωση της Νέας Δημοκρατίας. Εγώ σε αυτή την εκλογική μάχη καταθέτω ένα κεφάλαιο που έχει την εμπειρία του Νομάρχη, του Υπουργού σε πολύ δύσκολες περιόδους και με πολύ σημαντικό έργο, της Ευρωπαίας Επιτρόπου στον κοινωνικό τομέα και στην εργασία που είναι τα πιο σημαντικά ζητήματα της εποχής μας και δέκα χρόνια δουλειάς με το Δίκτυο -  το έχω παρουσιάσει και στο Ρέθυμνο -  δουλειάς, η οποία αφορά τις νέες πολιτικές στον 21ο αιώνα με βάση τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την κλιματική κρίση. Αυτό είναι ένα κεφάλαιο συνολικό, το οποίο καταθέτω σήμερα στην παράταξη μου και αύριο στην χώρα μου. Η ιστορία μας χτυπάει την πόρτα και είναι μια μοναδική ευκαιρία για να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα και να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ κυρίαρχη δύναμη».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ