ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Στο πλευρό των δύο υπαλλήλων καθαριότητας που τραυματίστηκαν οι εργαζόμενοι του Δήμου Ρεθύμνης

0

Το Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων Δήμου Ρεθύμνης εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στις συναδέλφισσες της καθαριότητας για το περιστατικό που συνέβη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου καθώς τραυματίστηκαν όταν μπαταρία αυτοκινήτου που κάποιοι είχαν πετάξει σε κάδο ανακύκλωσης έσκασε μπροστά τους , με αποτέλεσμα να τους προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα και τραυματισμό στο πρόσωπο  στα μάτια και στα χέρια.
Καθώς και στην συνέχεια το σοκ που υπέστησαν οι τραυματισμένες συναδέλφισσες καθαριότητας όταν ένας μεθυσμένος οδηγός καρφώθηκε στο απορριμματοφόρο τους .
Οι πολίτες θα πρέπει να είναι συνειδητοποιημένοι και να έχουν την κοινωνική ευαισθησία να μην θέτουν σε κίνδυνο τους συμπολίτες τους εργαζομένους της καθαριότητας.
Το περιστατικό αναδεικνύει την αναγκαιότητα για  συνεχή ενημέρωση από την πολιτεία για τους κανονισμούς ανακύκλωσης και των διαχωρισμό ανάμεσα σε υλικά που χρήζουν ειδικής διαχειρίσεως,  σύμμεικτων και ανακυκλώσιμων απορριμμάτων.
Για την προστασία των εργαζομένων
να γίνουν μελέτες επαγγελματικού κινδύνου και επαγγελματικών ασθενειών  καθώς και να χορηγούνται τα μέσα ατομικής προστασίας,για να αποφευχθούν μελλοντικές συμφορές.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ