ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Επιμελητήριο Ρεθύμνης: Σύντομο Απολογιστικό Σημείωμα της Απερχόμενης Διοίκησης Του

0

ΣΥΝΤΟΜΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ -ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

 

Όραμα: Το όραμα της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης,  είναι αυτό να αποτελεί:

-Εργαλείο σχεδιασμού και στήριξης της τοπικής οικονομίας και ανάπτυξης (τουρισμός, εμπόριο, μεταποίηση, υπηρεσίες, επαγγελματίες)

-Επιχειρηματικός, αναπτυξιακός και υποστηρικτικός σύμβουλος της αυτοδιοίκησης για έργα και υποδομές στήριξης της επιχειρηματικότητας

-Διεκδικητής επίλυσης των προβλημάτων των επιχειρήσεων έναντι της πολιτείας (μείωση φορολογίας, απλοποίησης αδειοδοτήσεων, θέματα χρήσεων γης, επιχορηγήσεων όλων των κλάδων επιχειρήσεων κλπ).

- Τοπική κοινωνία: ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιώνστους τομείς της ποιότητας ζωής, του περιβάλλοντος και του πολιτισμού, θεωρώντας τους άμεσα συνδεδεμένους με την ανάπτυξη του νησιού.

 

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΤΗΣ  ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ  ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ: 2017 -2024

Ως Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης πιστεύουμε ότι οι τοπικοί φορείς και οι τοπικές κοινωνίες οφείλουν από κοινού να συνεργαστούν με σκοπό να προωθηθεί περαιτέρω το πλεονέκτημα της εξωστρέφειας της οικονομίας του νησιού, με την καλύτερη δυνατή προώθηση του brandname "Κρήτη" στο εξωτερικό.

Ως Επιμελητήριο Ρεθύμνης θεωρούμε ότι η ανάπτυξη του τόπου μας θα πρέπει να βασιστεί όχι απλά  σε δύο πυλώνες, την πρωτογενή μας παραγωγή, και τον τουρισμό, αλλά κύρια στην επίτευξη προστιθέμενης αξίας μέσω των απαιτούμενων συνεργιών μεταξύ τους.

Είμαστε πραγματικά ευτυχείς γιατί τα τελευταία χρόνια έχουμε κατορθώσει να δώσουμε νέα ώθηση στην αναγνώριση του υψηλού  επιπέδου των προϊόντων της Κρητικής γης.

Εργαζόμαστε από κοινού εδώ και χρόνια, χτίζοντας ένα ολοένα και πιο ισχυρό brandname τόσο στον τουρισμό όσο και στα προϊόντα της Ρεθυμνιώτικης παραγωγής.

 

Ι. Δράσεις του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης για την υποστήριξη της εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων:

  1. Συμμετοχή σε εκθέσεις εσωτερικού και εξωτερικού και διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών στο εξωτερικόφιλοξενία επιχειρηματικών συναντήσεων με αγοραστές από άλλες χώρες.
  2. Συνδιοργάνωση του θεσμού του  ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ - SUPER MARKET, το οποίο διεξάγεται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης, στις Γούρνες Ηρακλείου σε ετήσια βάση. 
  3. Συνδιοργάνωση «Γιορτής Κρητικής Διατροφής».  Με εξαιρετική επιτυχία, το Επιμελητήριο Ρεθύμνης από κοινού με την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης και το Δήμο Ρεθύμνης διοργανώνουν σε ετήσια βάση την Γιορτή Κρητικής Διατροφής, με σκοπό την προβολή της αγροδιατροφικής  παραγωγής και της χειροτεχνίας του τόπου μας.
  4. Ανάπτυξη Διεθνών σχέσεων Υλοποίηση Διακρατικών προγραμματων για τη μεταφορά επιχειρηματικής τεχνογνωσίας: Στα πλαίσια της υλοποίησης των διακρατικών προγραμμάτων που αναφέρονται ανωτέρω, το Επιμελητήριο Ρεθύμνης συμμετέχει σε ένα ευρύ δίκτυο ανταλλαγής τεχνογνωσίας μεταξύ συνεργαζόμενων φορέων από χώρες όπως την Κύπρο, την Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία Ρωσία, Σλοβενία, Πολωνία, Κροατία και άλλες.  Για το σκοπό αυτόν, συμμετέχει ως εταίρος στην υλοποίηση έργων στα πλαίσια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Εδαφικής και Διακρατικής Συνεργασίας όπως το «Interreg –MED» και το «Ελλάδα-Κύπρος»  
  5. Υποδοχή - διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών από/προς το Εξωτερικό : ενδεικτικά,  υποδοχή και διοργάνωση Business to Business συναντήσεων με Ρεθυμνιώτες επιχειρηματίες,  αποστολών από την Πολωνία, την Λ.Δ. της Κίνας, τη Γερμανία, την Αυστραλία
  6.  Ανάπτυξη διακρατικών επιχειρηματικών δικτύων συνεργασίας: Ενδεικτικά, συμμετοχή εκπροσώπων του στις εργασίες του  Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Επιχειρήσεων - ΕΚΕ των Ευρωεπιμελητηρίων, στις Βρυξέλλες, του Ευρωπαϊκού Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων-Insuleur, στις εργασίες της  Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συνοριακών Περιοχών κ.α.

 

ΙΙ.  Δράσεις του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης για την υποστήριξη της δημιουργίας επιχειρηματικότητας, την κλαδική εκπαίδευση και τη διάχυση της επιχειρηματικής πληροφορίας:

  1. Υλοποίηση σημαντικού αριθμού συνέδριων και σεμιναρίων - εκπαιδευτικών προγραμμάτων,  ημερίδων και συναντήσεων για την επιμόρφωση των μελών μας και την πληροφόρηση τους για θέματα που αφορούν το επιχειρείν.
  2. Διοργάνωση  ενημερωτικών εκδηλώσεων παρουσίασης των  δράσεων του ΕΣΠΑ – ΠΕΠ Κρήτης – Χρηματοδοτικών εργαλείων προς τις επιχειρήσεις.
  3. Υποστήριξη διεθνών  επιστημονικών συνεδρίων και  Φόρουμ.
  4. Φιλοξενία σημαντικών επιχειρηματικών γεγονότων όπως των  εργασιών της Γ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, της  Γ.Σ. του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών - Ε.Ο.Α.Ε.Ν. κλπ.
  5. Θεσμοθέτηση της διαδικασίας ετήσιας απονομής επιχειρηματικών βραβείων σε επιχειρηματίες του Ρεθύμνου.

ΙΙΙ. Διαφήμιση και προβολή των επιχειρήσεων και προϊόντων / υπηρεσιών  της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης. Υποστήριξη των μελών μας για τη συμμετοχή τους σε εκθέσεις εσωτερικού και εξωτερικού.

IV. Υποστήριξη δράσεων άλλων κλαδικών και αυτοδιοικητικών φορέων του Ρεθύμνου. Ενδεικτικά: Παροχή  οικονομικής ενίσχυσης προς συλλόγους και εργοδοτικές  οργανώσεις της Π.Ε. Ρεθύμνης – συμμετοχή σε δράσεις,  πρωτοβουλίες, και υπομνήματα φορέων όπως οι πρωτοβουλίες κλαδικών Ομοσπονδιών Συλλόγων της Κρήτης κα. Επίσης Συμμετοχή και στήριξη φορέων όπως η «Αναπτυξιακή Κρήτης», ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης, η «Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης». Στήριξη εκδηλώσεων ανάδειξης παραγωγής και πολιτισμού περιοχών του Ρεθύμνου, όπως του Amari Green Festival”, η ¨Γη Μυλοποτάμου» κλπ. Συμμετοχή σε Επιτροπές Προμηθειών Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, Πανεπιστημίου Κρήτης, Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνης.

V. Παροχή Γνωμοδότησης σε νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν την οικονομική ανάπτυξη με την υποβολή ερευνών και υπομνημάτων σε υπουργεία και φορείς της κυβέρνησης για ζητήματα που αφορούν τις επιχειρήσεις – μέλη του και την τοπική ανάπτυξη, όπως: ενέργειες για την άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης του Ρεθύμνου με τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας,  αίτημα Λήψης μέτρων για την εύρυθμη λειτουργία του Λιμένα Ρεθύμνου, επιτυχής παρέμβαση για την δρομολόγηση λεωφορειακής κάλυψης από τα ΚΤΕΛ Κρήτης στο δρομολόγιο Ρέθυμνο – Αεροδρόμιο Χανίων, αλλά και παρεμβάσεις για την βελτίωση του οδικού άξονα Σουδα– Αεροδρόμιο Χανίων.

VΙ.  Ενημέρωση, πληροφόρηση και συμβουλευτική στήριξη των μελών του για θέματα οικονομικά, χρηματοδοτήσεων, αναπτυξιακών και επενδυτικών προγραμμάτων,  προσφορών και ζητήσεων κτλ. Η ενημέρωση παρέχεται από την ιστοσελίδα του  www.eber.gr,  το διμηνιαίο ηλεκτρονικό του περιοδικό «ΕΠΙμελητήριο + ΕΠΙχειρήσεις»,  και τον ειδικό επιχειρηματικό  του σύμβουλο.

VII. Παροχή άλλων ανταποδοτικών υπηρεσιών:  Τήρηση του ΓΕΜΗ (Γενικού Εμπορικού Μητρώου), Μητρώου Μελών του. Επίσης, χορήγηση στα μέλη του πιστοποιητικών εγγραφής, καταγωγής προϊόντων, προέλευσης, εξαγωγών, αδειοδότησης επιχειρήσεων κλπ. χορήγηση δωρεάν ψηφιακών υπογραφών σε μέλη του, παροχή καταλόγων των μελών του με στόχο τη συνεργασία των επιχειρήσεων του Ρεθύμνου με άλλες, εντός και εκτός Ελλάδος.

Γεώργιος  Γιακουμάκης - Προέδρος Επιμελητηρίου Ρεθύμνης:

«Ως Επιμελητήριο Ρεθύμνης, στεκόμαστε δίπλα στον παραγωγό, τον έμπορο, τον επιχειρηματία που παλεύει κόντρα στο ρεύμα και προχωράμε μαζί, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό ότι ο πραγματικός σκοπός των Επιμελητηρίων αλλά και όλων των φορέων υποστήριξης της επιχειρηματικότητας είναι να υποστηρίζουν καθημερινά τον επιχειρηματία. Έχουμε τεράστια δυναμική κτίζοντας ισχυρό BrandName τόσο για τον Τουρισμό, όσο για τον ισχυρό τομέα των Υπηρεσιών, αλλά και για τα προϊόντα μας, με έμφαση στα αγροδιατροφικά. Ως Διοίκηση, είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε  να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο τα πλεονεκτήματά μας, και να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο τρόπο στις απαιτήσεις τόσο της τουριστικής αγοράς, όσο και στις διατροφικές ανάγκες και τάσεις της παγκόσμιας αγοράς,  μιας και εδώ στην Κρήτη, όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Υποστηρίζοντας τις φιλοδοξίες και τα όνειρα των επιχειρηματιών του τόπου μας και ειδικά των νέων μας»

 

ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2017 - 2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γεώργιος Γιακουμάκης

Α' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Εμμανουήλ Ψαρουδάκης

Β' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημήτριος Προβιάς

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ευάγγελος Μανιουδάκης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΠΟΠΤΗΣ

Γεώργιος Πολιουδάκης

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΕΜΗ ΚΑΙ

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Σπυριδάκης Κωνσταντίνος

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Παπαδογιάννης Θωμάς

 

ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2017 – 2024:

ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

-  ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (+ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ), ΠΡΟΕΔΡΟΣ

- ΡΕΪΖΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

- ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

- ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

- ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

- ΓΑΒΑΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ

- ΞΥΔΑΚΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

- ΠΟΛΙΟΥΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

- ΠΡΟΒΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

- ΣΥΝΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

- ΨΑΡΟΥΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΤΜΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

- ΑΡΑΠΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ

- ΜΑΝΩΛΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

- ΒΡΥΛΛΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

- ΜΑΝΙΟΥΔΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

- ΜΑΝΙΟΥΔΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

- ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ ΘΩΜΑΣ

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

- ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ

- ΚΛΑΨΙΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

- ΧΛΙΑΟΥΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

- ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

 

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΡΕΘΥΜΝΗΣ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ