ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Τι θα γίνει με τον τρόπο καθαριότητας στο Γεράνι

0

Για πολλοστή φορά έχουμε γίνει δέκτες παραπόνων για τον τρόπο που ενεργούν τα συνεργεία καθαριότητας του εργολάβου στο Γεράνι και προφανώς και σε άλλα χωριά.

Αντί να χρησιμοποιούν την σκούπα για να μαζεύουν τα σκουπίδια χρησιμοποιούν τα γνωστά φυσερά, που χρησιμοποιούνται σε αγροτικές δουλειές, ακόμη και σε στενούς πολυσύχναστους δρόμους στο κέντρο του χωριού.

Δεν ξέρουμε αν με αυτό τον τρόπο μαζεύονται τα σκουπίδια ή απλά φεύγουν από την κοινή θέα. Σε καμιά περίπτωση πάντως τέτοιος «καθαρισμός» δεν εξασφαλίζει την προστασία της ποιότητας του αέρα που αναπνέουμε και την καθαριότητας γενικά.  Τα σπίτια των ανθρώπων, τα κουφώματα, τα τζάμια γίνονται μέσα στη σκόνη ενώ δημιουργείται πρόβλημα και σε ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα.  

Επανειλημμένα τα παράπονα έχουν μεταφερθεί και στον πρόεδρο της κοινότητας και στον αρμόδιο αντιδήμαρχο. Ο τελευταίος μάλιστα όπως μας είπε έδωσε εντολή ο τρόπος αυτός να αποφεύγεται στους κεντρικούς, στενούς και πολυσύχναστους δρόμους.

Η εντολή του όμως δεν φαίνεται να έχει εισακουστεί και έχει στην διάθεσή του και πιο δραστικά μέτρα για να το εξασφαλίσει, όπως για παράδειγμα η επιτροπή παραλαβής του έργου της καθαριότητας, που έχει το δικαίωμα να περικόψει μέρος της αποζημίωσης του εργολάβου όταν διαπιστώνει παραβιάσεις των κανόνων κλπ.

Τέλος οι οξύτητες και εντάσεις που έχουν δημιουργηθεί δεν είναι δικαιολογία για την συνέχιση της κατάστασης. Αντίθετα η επαναλαμβανόμενη κατάσταση που αγνοεί τις διαμαρτυρίες είναι αιτία των εντάσεων αυτών.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ