ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνάντηση Δημάρχου Μυλοποτάμου με Εκπροσώπους του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου

0

Συνάντηση με το Δήμαρχο Μυλοποτάμου κ. Γεώργιο Κλάδο και τον Αντιδήμαρχο  Παιδείας και Οικονομικών κ. Μιχόπουλος Δημήτριος πραγματοποίησαν, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου κ. Ιωάννης Μαρινάτος, μαζί με τον εκπαιδευτικό κ. Κυρίτση Γεώργιο, στο πλαίσιο των καθιερωμένων συναντήσεων που πραγματοποιούν με όλους τους φορείς για ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τέθηκαν στο τραπέζι καίρια ζητήματα που αφορούν την εκπαιδευτική διαδικασία, την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών και τη στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας του Δήμου Μυλοποτάμου. Ο Δήμαρχος τόνισε τη διαρκή βούληση της Δημοτικής Αρχής να υποστηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Δήμου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για συνεχή συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς και την Πολιτεία.

Ο Δήμαρχος, ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την πρόσφατη επικοινωνία του με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κυριάκο Πιερρακάκη γνωρίζοντας τους τα παρακάτω: σχετικά με το γνωστό θέμα του χαρακτηρισμού των σχολείων του ορεινού όγκου ως δυσπρόσιτων, ο Υπουργός με διαβεβαίωσε ότι, το αίτημα αυτό έχει εγκριθεί και θα έχει αναδρομική ισχύ από την αρχή του σχολικού έτους 2024, η δημοσίευσή της απόφασης  στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης αναμένεται σύντομα. 

Αναφέρθηκε επίσης και στη συνάντησή του με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Λιβάνιο, κατά την οποία εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση ύψους 700.000 ευρώ για την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών του Δήμου.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της δημοτικής αρχής, με στόχο την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος υπογράμμισαν τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου, των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, αλλά και των ίδιων των μαθητών, ώστε να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά οι προκλήσεις και να διαμορφώνεται από κοινού το παρόν και το μέλλον της εκπαίδευσης. Μέσα από τη συλλογική αυτή προσπάθεια, επιδιώκεται η ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, με στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης για όλους τους μαθητές του Δήμου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ