ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Το 1ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου αθλείται για το «ΣΥΝ»

0

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024: 11η  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Μια μέρα διαφορετική στο σχολείο μας. Παιδιά και εκπαιδευτικοί όλοι στην αυλή, με σύμμαχο τον καλοκαιρινό καιρό, περιμένουν με ανυπομονησία τις δράσεις να ξεκινήσουν. Οι ομάδες έτοιμες από τις προηγούμενες μέρες ετοιμάζονται να ριχτούν στη μάχη. Οι εκπαιδευτικοί δίνουν την έναρξη και τα τουρνουά ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ ξεκινούν.  Φωνές, γέλια και σφυρίγματα γεμίζουν την αυλή ενώ η «κερκίδα» ξεσηκώνεται σε κάθε γκολ, καλάθι ή καρφί.  Αθλητές, φίλαθλοι, διαιτητές και παρατηρητές, μεγάλοι και μικροί, γίνονται μια υπέροχη παρέα που ΣΥΝυπάρχει, ΣΥΝεργάζεται, και ΣΥΝδιαμορφώνει μια υπέροχη ατμόσφαιρα.

Πιο πέρα, κάποιοι άλλοι καθιστοί «γυμνάζουν» το μυαλό και συγκεντρώνονται στην επόμενη κίνηση του βασιλιά, του πύργου ή του στρατιώτη. Οι σκακιέρες έχουν πάρει φωτιά, ενώ οι θεατές παρακολουθούν και ανυπόμονοι… ΣΥΜβουλεύουν. Δίπλα ακριβώς το καλλιτεχνικό ταλέντο ξεδιπλώνεται. Με όρεξη και φαντασία τα ΣΥΝθήματα της ημέρας μπαίνουν στο χαρτί και ΣΥΝθέτουν πανό χρωματιστά και υπέροχα.

Στην άλλη άκρη της αυλής κάτι καινούργιο ξεκινά… Παλιά παιχνίδια αναβιώνουν! Μήλα για όλους, πάθος και κόλπα, γέλια και χαρά. Οι εκπαιδευτικοί θυμούνται τα παλιά, τα παιδιά μαθαίνουν και ΣΥΝεχίζουν. Αργότερα ένα σκοινί μπαίνει στη μέση, δύο ομάδες στις δυο άκρες ΣΥΝεννοούνται και ΣΥΝτονίζουν τις δυνάμεις τους για να κερδίσουν τη διελκυστίνδα! Λίγο μπροστά, λίγο πίσω… όλοι στο έδαφος, πάλι γέλια, όλοι μαζί μια χαρούμενη παρέα!

Σε δυο αίθουσες κάποιοι άλλοι ΣΥΝαγωνίζονται!!! Στη μια, πάνω από το τραπέζι του πινγκ- πονγκ οι αθλητές/μαθητές με ταχύτητα και δύναμη προσπαθούν να κερδίσουν τους έμπειρους αθλητές/εκπαιδευτικούς! Στην άλλη αίθουσα μια «όμορφη» ομάδα εκπαιδευτικών και μαθητών  ΣΥΝχρονίζονται, στους ρυθμούς της Ζούμπα με χάρη, όρεξη και τέμπο!

Και καθώς οι δραστηριότητες φτάνουν στο τέλος τους, η μουσική που μέχρι τώρα έδινε ρυθμό στα αθλήματα και στις κερκίδες αλλάζει… Η κρητική λύρα και το λαούτο παίρνουν τη σκυτάλη, καλώντας όλους σε ένα πάρτι χορού και ξεφαντώματος! Παιδιά και εκπαιδευτικοί δεν άργησαν να μαζευτούν, να δώσουν τα χέρια και να ξεκινήσουν το χορό. Εκεί ξεδιπλώθηκαν άλλα ταλέντα και έγιναν όλοι μια υπέροχη, κεφάτη  ΣΥΝτροφιά.

Η μέρα αυτή στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς έδωσε την αφορμή να ΣΥΝεργαστούμε, να ΣΥΝθέσουμε απόψεις και να ΣΥΝαποφασίσουμε δράσεις. Να επικεντρωθούμε σε εκείνα που μας γεμίζουν ικανοποίηση και χαρά, σε εκείνα που μας φέρνουν πιο κοντά. Ήταν η αφορμή για παιδιά και εκπαιδευτικούς να βρούμε καλύτερους τρόπους να ΣΥΝυπάρξουμε, να ΣΥΝαισθανθούμε και να ΣΥΝεργαστούμε, καλύτερους τρόπους να λύνουμε προβλήματα και παράπονα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ