ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

SOCCA Champions League: Δέκα ελληνικές ομάδες στο φεστιβάλ του Ρεθύμνου

0

Η αντίστροφη μέτρηση προς τη διεξαγωγή των δυο σπουδαίων διοργανώσεων της SOCCA έχει αρχίσει και πλέον όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Ρέθυμνο το οποίο για άλλη μια φορά καθίσταται δημοφιλής προορισμός και ομφαλός της ποδοσφαιρικής γης.

Πρόκειται για μια διπλή ποδοσφαιρική πανδαισία η οποία αναμένεται να συναρπάσει και να χαρίσει μαγικές ποδοσφαιρικές στιγμές στο φιλοθεάμον κοινό.

Το άτυπο εναρκτήριο λάκτισμα του SOCCA Champions League θα δοθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, με την κλήρωση των ομίλων και των αγώνων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και θα προβληθεί σε ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση.

Στη διοργάνωση η οποία θα διεξαχθεί στο ιστορικό γήπεδο της Σοχώρας από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου θα λάβουν μέρος 70 ομάδες από 30 χώρες και από 50 πόλεις, ενώ καθημερινά θα διεξάγονται 60 αγώνες και το Ρέθυμνο θα φιλοξενήσει περίπου 1.500 μέλη της οικογένειας του αθλήματος.

Δέκα ελληνικές ομάδες, τρεις από το Ρέθυμνο

Η οικοδέσποινα Ελλάδα έχει την τιμητική της σε αυτό το ποδοσφαιρικό φεστιβάλ, καθώς θα εκπροσωπηθεί από 10 ομάδες που προέρχονται από τέσσερις διαφορετικές πόλεις, εκ των οποίων τρεις εδρεύουν στο Ρέθυμνο.

Από τους δέκα πρεσβευτές της Ελλάδας η οποία βρίσκεται στο Νο 3 του ευρωπαϊκού και στο Νο 6 του παγκόσμιου ranking, και οι οποίες έλαβαν το δικαίωμα συμμετοχής τους μέσω των δυο εγχώριων διοργανώσεων (OΠΑΠ UniLeague, SOCCA League), οι έξι προήλθαν μέσω των διακρίσεων τους κατά τη σεζόν 2023-24, ενώ στις υπόλοιπες τέσσερις δόθηκε wild card.

Αναλυτικά οι ελληνικές συμμετοχές με την προέλευση τους:

1

SAN ANTONIO

ΑΘΗΝΑ

SOCCA LEAGUE + ΟΠΑΠ UNILEAGUE

2

ΚΑΙΕΙ FC

ΑΘΗΝΑ

ΟΠΑΠ UNILEAGUE

3

SPHARTALIMI

ΑΘΗΝΑ

SOCCA LEAGUE 

(wild card)

4

COMETAS

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

SOCCA LEAGUE + ΟΠΑΠ UNILEAGUE

5

CIRCLE FC

ΑΘΗΝΑ

ΟΠΑΠ UNILEAGUE 

(wild card)

6

ALANA FC

ΑΘΗΝΑ

SOCCA LEAGUE 

(wild card)

7

ZERO PLAY

ΡΕΘΥΜΝΟ

ΟΠΑΠ UNILEAGUE

8

ΕΘΝΙΚΟΣ

ΡΕΘΥΜΝΟ

SOCCA LEAGUE

9

ΚΑΜΕΝΟΙ FC

ΠΑΤΡΑ

SOCCA LEAGUE

10

ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΡΕΘΥΜΝΟ

SOCCA LEAGUE 

(wild card)

Οι πρωταθλητές του 2024

Η ομάδα του San Antonio κατέκτησε τον τίτλο στο Πρωτάθλημα της ΟΠΑΠ Unileague 2024, διαθέτει μεγάλη εμπειρία και μάλιστα πριν από λίγες εβδομάδες έλαβε μέρος στο Grand Prix Sevens το οποίο διεξήχθη στην Τιφλίδα της Γεωργίας.

Από την πλευρά της η Cometas FC αναδείχθηκε νικήτρια στη SOCCA League Greece 2024, ενώ είχε κατακτήσει τον τίτλο στην ΟΠΑΠ UniLeague 2022 και διαθέτει στο ρόστερ της πέντε παίκτες οι οποίοι στελέχωσαν την ελληνική αντιπροσωπευτική ομάδα στο περυσινό Παγκόσμιο Κύπελλο της SOCCA.

Τα μονοπάτια της διοργάνωσης

Οι εβδομήντα ομάδες που συμμετέχουν στο SOCCA Champions League θα χωρισθούν σε δυο κατηγορίες δυναμικότητος μέσω των οποίων θα εκτυλιχθεί η διοργάνωση.

Στο Champions Path συμμετέχουν οι πρωταθλήτριες των χωρών και των πόλεων, ενώ το Contract Path περιλαμβάνει τις ομάδες που έλαβαν wild cards, αλλά και εκείνες οι οποίες ως επί το πλείστον προέρχονται από αναπτυσσόμενα Πρωταθλήματα και βρίσκονται σε χαμηλότερο επίπεδο δυναμικότητος.

Οι ομάδες των δυο γκρουπ μπορούν να διασταυρωθούν μόνον από την προημιτελική φάση και πέρα.

Ανάμεσα στις 70 ομάδες ασφαλώς ξεχωρίζει η κροατική Victory Vrsar που έρχεται στο Ρέθυμνο με στόχο να υπερασπισθεί τον τίτλο τον οποίο κατέκτησε στο SOCCA Champions League του 2023 στο Μάριμπορ της Σλοβενίας.

Το φαντασμαγορικό ποδοσφαιρικό φεστιβάλ

Το Ρέθυμνο θα κινηθεί για τρίτη φορά  στους μαγικούς ρυθμούς του mini ποδοσφαίρου σε μια ατμόσφαιρα ατέρμονου και φαντασμαγορικού φεστιβάλ που θα διαρκέσει επί έξι ημέρες.

Μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε επίπεδο αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων του 2013 και το Παγκόσμιο Κύπελλο της SOCCA του 2019, η σκυτάλη περνάει σε τρεις διαδοχικές διοργανώσεις που θα διεξαχθούν στο ιστορικό γήπεδο της Σοχώρας, υπό την αιγίδα και με την αμέριστη υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης και του Δήμου Ρεθύμνης.

Από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί το SOCCA Champions League, η κορυφαία διοργάνωση του κόσμου σε επίπεδο συλλόγων, ενώ θα ακολουθήσει (21-22 Οκτωβρίου) το τετραεθνές Τουρνουά SOCCA Aegean Cup.

 

Στο Ρέθυμνο για τρία χρόνια

Το Ρέθυμνο παίρνει τη σκυτάλη ως οικοδέσποινα πόλη από το Μάριμπορ της Σλοβενίας που φιλοξένησε το SOCCA Champions League το 2022 και το 2023, ενώ οι διοργανώσεις του 2018 και του 2019 είχαν διεξαχθεί στο Πόρετς της Κροατίας.

Η κρητική πόλη που εγγυάται λόγω… προτέρου εντίμου βίου την επιτυχία του SOCCA Champions League, χρίσθηκε ανάδοχος της διοργάνωσης για τρία χρόνια και ως εκ τούτου θα τη φιλοξενήσει το 2024, το 2025 και το 2026, επικρατώντας  απέναντι στις υποψηφιότητες της Βουδαπέστης και της Μαγιόρκα.

Η πρόβα και το ποδόσφαιρο της αλάνας

Στο επιγενόμενο Socca Aegean Cup θα συμμετάσχουν οι ομάδες της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Πολωνίας και της Κροατίας που θα έχουν την ευκαιρία μιας πρόβας τζενεράλε ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το οποίο θα διεξαχθεί στο Ομάν από τις 29 Νοεμβρίου έως τις 7 Δεκεμβρίου 2024.

Το mini ποδόσφαιρο αναπτύσσεται και εξαπλώνεται διαρκώς απανταχού του πλανήτη και καθίσταται ολοένα και πιο δημοφιλές και γοητευτικό, καθόσον ξαναφέρνει στο προσκήνιο την εποχή της αθωότητας με το αγνό (μετεξελιγμένο) ποδόσφαιρο της αλάνας και ανεβάζει εξ ορισμού την ένταση, την αδρεναλίνη και το hype.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ