ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Εορτασμός Ευρωπαϊκών Ημερών Συντήρησης από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου

0

    Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου και το Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, συμμετέχοντας στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Συντήρησης, 14 έως 20 Οκτωβρίου 2024, διοργανώνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Αποκαλύπτοντας το περιπετειώδες ταξίδι ενός ευρήματος, από το ανασκαφικό σκάμμα μέχρι την έκθεση στο μουσείο ΙΙ».
           Ο θεσμός των Ευρωπαϊκών Ημερών Συντήρησης αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Οργανισμών Συντήρησης (European Confederation of Conservator Restorers' Organisations - ECCO) και εορτάστηκαν για πρώτη φορά το 2018, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται ποικίλες εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη, σε μουσεία, μνημεία και εργαστήρια συντήρησης, όπου το κοινό έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει εργασίες συντήρησης και να γνωρίσει τη δουλειά των συντηρητών αρχαιοτήτων και έργων τέχνης.
           Σκοπός του προγράμματος είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με το επάγγελμα του συντηρητή, να γνωρίσουν την συμβολή του στην φροντίδα, τη διατήρηση και εξασφάλιση της ζωής των αρχαίων αντικειμένων. Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος τα παιδιά θα κατανοήσουν βασικές έννοιες, όπως της συντήρησης  και προληπτικής συντήρησης, και τέλος εικονικά, θα αναλάβουν δράση και θα συμμετέχουν στην διαδικασία  που περιλαμβάνει όλα τα στάδια που ακολουθούνται  από την στιγμή που ένα αρχαίο εύρημα ανακαλύπτεται στην ανασκαφή, έως την τοποθέτηση του στην έκθεση ή στην αποθήκη του μουσείου.
             Η δράση απευθύνεται σε μαθητές της Δ΄ τάξης του δημοτικού και θα πραγματοποιηθεί σε επίπεδο τμήματος με 1 ή 2 συνοδούς. Απαραίτητη είναι η  δήλωση συμμετοχής και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας .
Χώρος διεξαγωγής: Προσωρινή Έκθεση Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου και  Εγκάρσιο κλίτος  Αγίου Φραγκίσκου    
Ημερομηνία διεξαγωγής:  Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024, με επανάληψη τις επόμενες Τρίτες του Οκτωβρίου
Δήλωση συμμετοχής:  2831054668, 6985120084
Ώρες  δηλώσεων συμμετοχής : 9:00-14:00

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ