ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: 11η Πανελλήνια ημέρα αθλητισμού στο Δημοτικό Σχολείο Ζωνιανών

0

Οι μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαν σε σειρά από αθλητικές δραστηριότητες, παραδοσιακά και ψυχοκινητικά παιχνίδια, που οργανώθηκαν από τον υπεύθυνο Φυσικής Αγωγής κ.Παρασύρη Γιάννη, καθώς και σε καλλιτεχνικές δημιουργίεςμε θέμα τον αθλητισμό,που έγιναν με την υποστήριξη όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου, με στόχο την ευαισθητοποίησή τους γύρω από τις αρχές και τις αξίες που απορρέουν από αυτόν.

Στα πλαίσια της διοργάνωσης και της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης, οι μαθητές και οι μαθήτριές μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με τον Πρόεδρο της Παραολυμπιακής Επιτροπής Ελλάδοςκ.Καπελλάκη Γεώργιο, καθώς επίσης και με τον σημαιοφόρο της Ελληνικής Ομάδας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και τρεις φορές Παραολυμπιονίκηκ.Στεφανουδάκη Μανώλη. Οι δυο Παραολυμπιονίκες μας αποδέχτηκαν την πρόσκληση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου μας και μας τίμησαν με την παρουσία τους. Αφού έγινε μια εγκάρδια υποδοχή των αθλητών μας από όλη τη σχολική κοινότητα, οι δύο Παραολυμπιονίκες έγιναν αποδέκτες πλήθους ερωτήσεων από τους μαθητές, τις οποίες απάντησαν με μεγάλη προθυμία. Μετέφεραν στα παιδιά τις εμπειρίες τους από την πορεία τους στον αθλητισμό και τη συμμετοχή τους στο παραολυμπιακό κίνημα.Τόνισαν ιδιαίτερα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρίες στην καθημερινότητάτους και πόσο σημαντικό είναι όλοι μας να γίνουμε αρωγοί  για μια καλύτερη συμπεριληπτική κοινωνία. Ο κ.Στεφανουδάκης Μανώλης παρουσίασε το χάλκινο παραολυμπιακό μετάλλιο που απέκτησε από την συμμετοχή του στους παραολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού,στον ακοντισμό, κατηγορία F54,γεγονός που ενθουσίασε τους μικρούς μαθητές του σχολείου,καθώς όπως ανέφερε και ο ίδιος:«Το μετάλλιο αυτό αποτελεί μια παρακαταθήκη για όλους τους Κρητικούς, για όλους του Έλληνες». Στην εκδήλωσηπαρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Κλάδος Γιώργιος,ο οποίος ενημερώθηκε και για τις ανάγκεςτου σχολείου σε αθλητικό εξοπλισμό τις οποίες υποσχέθηκε να καλύψει, ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης κ. Δασκαλόπουλος Ηλίας, καθώς και ο πρόεδρος και ο ταμίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ.Ορέστης Κάββαλος και κ. Γιάννης Κάββαλος.Τέλος, μετά από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου, οι δύο Παραολυμπιονίκες έγιναν τα πρώτα επίτιμα μέλη της ομάδας «Δίκτυο Φίλων Δημοτικού Σχολείου Ζωνιανών “Οι Συνταξιδιώτες’» και τους απονεμήθηκε και ο αντίστοιχος τίτλος από τη διευθύντρια του σχολείου κ.Μάντζιαρη Ευαγγελία

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6/θ Δημοτικού Σχολείου Ζωνιανών ευχαριστούν θερμά τους κ. Καπελλάκη Γεώργιο και κ. Στεφανουδάκη Μανώλη  για το μάθημα ζωής, ανθρωπιάς και αθλητικού ιδεώδους που έδωσαν στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας, καθώς και για τη σημαντική κοινωνική τους προσφορά και τους εύχονται κάθε επιτυχία στο μέλλον από όποια θέση και αν βρίσκονται.

Εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων

του Δ. Σχ. Ζωνιανών

Η Διευθύντρια

Μάντζιαρη Ευαγγελία

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ