ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Επέτειος εγκαινίων Ιερού Ναού Αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως στην οικία Ραπτακη

0

Το πρωί του Σαββάτου, 5ης Οκτωβρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία στον ιδιωτικό Ιερό Ναό Αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως της Κριμαίας, του Ιατρού, στην οικία του ιατρού Εμμανουήλ Ραπτάκη, στην Ενορία Άδελε.

Προσήλθε και παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, ο οποίος την 1η Οκτωβρίου 2016 είχε τελέσει, ως Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, τα Εγκαίνια του εν λόγω Ιερού Ναού.

Τόσον ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος όσον και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, αναφέρθηκαν στη ζώσα παρουσία του Αγίου Λουκά του Ιατρού στη ζωή και την πορεία του τόπου μας, αλλά και στην αγάπη της οικογένειας Ραπτάκη για την ανάδειξη του μεγάλου αυτού Αγίου της Εκκλησίας μας, και χαιρέτισαν με αγάπη και τιμή το πλήθος των ευλαβών προσκυνητών που προσήλθαν για τον εορτασμό της Επετείου του Ιερού Ναού.

Με βαθειά συγκίνηση ο κτήτωρ του Ιερού Ναού, ιατρός κ. Εμμανουήλ Ραπτάκης, εκ μέρους της συζύγου και του υιού του, εξέφρασε με λόγους θερμούς ευχαριστίες για την παρουσία των αγίων Αρχιερέων, των ιερέων, των ιεροψαλτών και όλων των προσκυνητών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, η οικογένεια Ραπτάκη προσέφερε πλούσια εόρτια τράπεζα σε όλους τους προσκυνητές.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ