ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Το ΚΗΦΗ Δ. Μυλοποτάμου τιμάς τους "Τέσσερις Μάρτυρες"

0

Την Παρασκευή το βράδυ στην αίθουσα του Αγίου Νικολάου στο Πέραμα πραγματοποιήσαμε την εκδήλωση για τους "Τέσσερις Μάρτυρες", που είχαμε ετοιμάσει με πολύ Αγάπη στη Δομή μας.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου κκ Πρόδρομος.
Ο Δήμαρχος μας κ Γεώργιος Κλάδος όπου & απηύθυνε χαιρετισμό με σύντομη αναφορά στους τιμώμενους Αγίους, και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής πολιτικής του Δήμου μας κ.Ζαχαριας Λαδιανός.

Παραβρέθηκαν οι ιερείς της περιοχής και πλήθος κόσμου.

Οι ηλικιωμένοι μας είχαν έρθει όλοι έχοντας απέραντη χαρά μα και άγχος αν θα καταφερουν όλα καλά.

Ήταν μια ιδιαίτερη εκδήλωση με διάφορες εκπλήξεις.

Η ομιλία που την είχε ετοιμάσει ο αγαπητός μας κ. Μάρκος Δασκαλάκης καθ. Θεολόγος, είχε μέσα κ ένα θεατρικό δρώμενο.

Ήταν δική του ιδέα, κι εμείς την αγκαλιάσαμε γιατί έτσι συμμετείχαν και οι δικοί μας άνθρωποι με ερωταπαντήσεις που είχαν πολύ ενδιαφέρον.

Ωστόσο λόγοι υγείας δεν επέτρεψαν στον αγπητό κ.Δασκαλάκη να έρθει να κάνει την ομιλία που είχε ετοιμάσει, και έτσι την διάβασε ο κ.Βαγγελης Λιοδάκης.  

Μας τίμησαν όμως με την παρουσία τους η σύζυγος του κ. Δέσποινα Πετρουλη- Δασκαλάκη κ η μητέρα του κ.Μαρία Δασκαλάκη.

Μετά την ομιλία έψαλαν οι άνθρωποι του ΚΗΦΗ μαζί με τον Παπαγιάννης Αλεξανδράκης και την κ.Δέσποινα Πετρουλη- Δασκαλάκη το απολυτίκιο & το Μεγαλυνάριο των Τεσσάρων Μαρτύρων.

Στη συνέχεια τραγούδησαν, με ιδιαίτερη επιτυχία, Μικρασιάτικα τραγούδια που είχαν προετοιμάσει με τον Παπαγιάννη Αλεξανδράκη.

Ήταν γνωστά τραγούδια και έτσι υπήρξε μεγάλος ενθουσιασμός από τους παρευρισκόμενους που είχαν κατακλύσει την αίθουσα από νωρίς.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Μητροπολίτης μας, εξάρωντας την απλότητα της παρουσίασης μεν, πράγμα που την έκανε απολύτως κατανοητή σε όλους στέλνοντας το μήνυμα "ότι κι εμείς μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι"

Στη συνέχεια μας απηύθυνε πρόσκληση να παρουσιάσουμε την ίδια εκδήλωση και στο χώρο της Θεομήτωρος.

Τέλος το εργόχειρο που είχαν φτιάξει οι χρυσοχέρες μας τιμώντας τους Αγίους, πρότεινε να το προσφέρουμε, ως "ακριβό δώρο" στον Πατριάρχη που είναι προσκεκλημένος στον εορτασμό των Τεσσάρων Μαρτύρων.

Φυσικά αποδεχτήκαμε με χαρά την πρόσκληση για την παρουσίαση της εκδήλωσης στη Θεομήτορα

Όσο για το εργόχειρο χωρίς δεύτερη σκέψη θα το προσφέρουμε ως αντίδωρο στον υψηλό προσκεκλημένο της Μητροπόλεως μας.

Είναι αδύνατον να μεταφέρω την χαρά που έλαμψε στα πρόσωπα των κοριτσιών μας, (ναι τόσο λαμπερά μου φάνηκαν σαν κορίτσια), την ώρα που άκουσαν τον Σεβασμιώτατο να τους πρότεινε τέτοια ανέλπιστη τιμή.

Ήταν μια όμορφη βραδιά που οι άνθρωποι μας ένοιωσαν ευτυχισμένοι!!!

Ευχαριστούμε θερμά όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και ιδιαίτερα τον Σεβασμιώτατο, τον Δήμαρχο μας & τον Αντιδήμαρχο, & τον κ.Γ.Κριθηνά που πάντα ανταποκρίνονται στις προσκλήσεις μας αποδίδοντας τιμή & χαρά στους ανθρώπους μας, αλλά & σ'εμάς.

Ευχαριστούμε τα παιδιά που συνόδευσαν τους ηλικιωμένους γονείς τους,αντιστρέφοντας έτσι γλύκα πλέον τους ρόλους.

Ευχαριστούμε τον κ.Μάρκο Δασκαλάκη που ανταποκρίθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ευχαριστούμε την κ.Δέσποινα καθηγήτριά Βυζαντινής Μουσικής & Θεολόγο που ήρθε και δίδαξε την ψαλμωδία για το απολυτίκιο & το Μεγαλυνάριο στους ηλικιωμένους μας.

Ευχαριστούμε τους Συμπολίτες μας και τέλος Ευχαριστούμε θερμά τον Παπαγιάννη που εκτός από τη βοήθειά στην οργάνωση της εκδήλωσης, μας παραχώρησε & την εξαιρετική αίθουσα του Αγίου Νικολάου για την πραγματοποίηση της όμορφης αυτής εκδήλωσης που ξεπέρασε τις προσδοκίες μας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ