ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Το Πανελλήνιο Συνέδριο «Ακουστική 2024» φιλοξενεί το Ρέθυμνο στις 17-19 Οκτωβρίου

0

Τις εργασίες του  Πανελλήνιου Συνεδρίου «Ακουστική 2024» θα φιλοξενήσει το Ρέθυμνο κατά το χρονικό διάστημα 17-19 Οκτωβρίου 2024, στο «Σπίτι Πολιτισμού», στην Παλιά Πόλη.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από το Ελληνικό Ινστιτούτο Ακουστικής (ΕΛ.ΙΝ.Α.) και το Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής του ΕΛΜΕΠΑ με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης -Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου  και τον Δήμο Ρεθύμνης.

Σύμφωνα με την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου,  της οποίας προεδρεύουν ο Καθηγητής ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. Νεκτάριος Παπαδογιάννης/ Αντιδήμαρχος Παιδείας Δ. Ρεθύμνης και  ο Καθηγητής του Α.Π.Θ. Γεώργιος Καλλίρης/  Πρόεδρος του ΕΛ.ΙΝ.Α, αναμένονται πάνω από 100 Σύνεδροι, από πανεπιστημιακά ιδρύματα, Οργανισμούς  και αναγνωρισμένους φορείς που εξειδικεύονται στον πολυδιάστατο τομέα  της Ακουστικής.  

Η θεματολογία του Συνεδρίου είναι ευρεία και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Σκοπός του συνεδρίου είναι η ανάδειξη της εργασίας των σύγχρονων Ελλήνων επιστημόνων στον τομέα της Ακουστικής, η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της πρόσφατης έρευνας στο πεδίο αυτό, καθώς και η γνωριμία και προώθηση της συνεργασίας όσων ασχολούνται με την Ακουστική και τις εφαρμογές της. Οι θεματικές Συνεδρίες, στις οποίες περιλαμβάνονται εισηγήσεις διακεκριμένων επιστημόνων επικεντρώνονται στην Περιβαλλοντική,  Μουσική, Κτιριακή – Αρχιτεκτονική, Φυσική, Γενική (ακουστικές μετρήσεις και όργανα)  και Υποβρύχια Ακουστική, στον  Ήχο και Τεχνητή Νοημοσύνη, στην  Ψηφιακή Επεξεργασία Ήχου, στο Θόρυβο – Δονήσεις, στην Εκπαίδευση και  Ακουστική (Ομιλία- Λόγος) .

Κατά την έναρξη του συνεδρίου θα τιμηθεί ο Καθ. Μιχαήλ Ταρουδάκης, πρώην Πρύτανης τους Πανεπιστημίου Κρήτης για την πολύχρονη διεθνή προσφορά του στο χώρο της Ακουστικής.  Νωρίτερα ο κ. Ταρουδάκης θα κάνει την κεντρική ομιλία με τίτλο «"Βλέποντας" στη θάλασσα με ήχους - Η Υποβρύχια Ακουστική ξανά στο προσκήνιο».

Επίσης, θα γίνει παρουσίαση του Τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής της Σχολής Μουσικής και Οπτοακουστικών Τεχνολογιών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου από τον Κοσμήτορα της Σχολής Καθ. Βασίλη Δημητρίου και τον Πρόεδρο του Τμήματος Αν. Καθ. Μάξιμο Καλακάτσο- Παπακώστα.

Το συνέδριο λαμβάνει χορηγία από την Περιφέρεια Κρήτης (Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου) και από τις παρακάτω Ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο:

- ΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

-GROUPSCIENCE

-ΧΡΥΣΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

-ALPHA ACOUSTIKI

-MoT Panels

-SAINT-GOBAIN

-SEALEDAIR

και ο ακόλουθος εκθέτης

-eaGROUP

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ