ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εσπερίδα με θέμα την «Υγιή Γήρανση» στο ΚΑΠΗ Μυλοποτάμου

0

Η Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Μυλοποτάμου  σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Ρεθύμνου, πραγματοποίησε με επιτυχία την Τετάρτη 9/10/2024 εσπερίδα με θέμα την « Υγιή Γήρανση». Η εσπερίδα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας που γιορτάζεται την 1η Οκτωβρίου, στο χώρο των εκδηλώσεων του ΚΑΠΗ Μυλοποτάμου . Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου κος Γεώργιος Κλάδος.

  Στην συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με θέμα « Παράγοντες υγειούς Γήρανσης- η συμβολή των κοινωνικών δομών του Δήμου στην ενίσχυση τους» στην οποία συμμετείχε και στην συνέχεια συντόνισε η Προϊστάμενη της Δ/νσης Δημ. Υγείας και Κοιν. Μέριμνας κα. Μαρία Καββάλου. Η συζήτηση αφορούσε τις φυσιολογικές αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία και πως ο άνθρωπος πρέπει να προσαρμόζεται ώστε να συνεχίσει να ζει μια ευτυχισμένη ζωή. Στην συνέχεια έγιναν παρεμβάσεις για τον ρόλο των κοινωνικών δομών από την υπεύθυνη της δομής του ΚΗΦΗ Μυλοποτάμου κα Εμμ. Μαθιουδάκη, την κα Αικ. Κατσιμάνη Κοινωνική Λειτουργό (ΚΑΠΗ), την υπεύθυνη του Βοήθεια στο Σπίτι Γαράζου Αν. Πανούση και την συντονίστρια του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Μυλοποτάμου Μ. Καλλιγιάννη. Ακολούθησε διαδικτυακή παρέμβαση από τον Δ/ντη της Ψυχιατρικής Κλινικής του Γ.Ν. Ρεθύμνου κο Αν. Χριστονάκη.

Στην εκδήλωση συμμετείχε επίσης η χορωδία του ΚΑΠΗ Μυλοποτάμου με συντονιστή τον κο Εμμ. Σαρρή καθώς και μέλη της θεατρικής ομάδας του ΚΗΦΗ με υπεύθυνο τον ηθοποιό, σκηνοθέτη και συντονιστή θεατρικών ομάδων κο Ευ. Λιοδάκη. Παρευρέθηκαν επίσης ο Περιφερειακός Σύμβουλος κος Μιχ. Σαρρής, ο πρόεδρος της Κοινότητας Περάματος κος Μιχ. Στεφανάκης , μέλη του ΚΑΠΗ και πλήθος κόσμου ενώ την εκδήλωση έκλεισε με παρέμβαση του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ζαχ. Λαδιάνος.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ