ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Στάση εργασίας εκπαιδευτικών την Τετάρτη

0

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση της ΔΟΕ και του ΣΕΠΕ Ρεθύμνου και καλεί στη συγκέντρωση στο Δημαρχείο την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, ώρα 12.00 το μεσημέρι. Για να έχουν όλοι οι συνάδελφοι τη δυνατότητα συμμετοχής, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ προκηρύσσει για εκείνη την ημέρα διευκολυντικές στάσεις εργασίας, είτε δίωρη 12.00-14.00, είτε τρίωρη 11.00-14.00 (αναλόγως και την απόσταση).

Αγωνιζόμαστε να βάλουμε τέρμα στην πολιτική των συγχωνεύσεων τμημάτων, των σχολικών κτιρίων που καταρρέουν, της υποστελέχωσης, της δήθεν αξιολόγησης, της κατηγοριοποίησης σχολείων και εκπαιδευτικών.

Παλεύουμε να μπορούμε να ζήσουμε από τον μισθό μας, ζητάμε ουσιαστικές αυξήσεις, την επιστροφή 13ου - 14ου μισθού, συλλογική σύμβαση εργασίας, επαναφορά ωραρίου στα προμνημονιακά επίπεδα. Διεκδικούμε ένα ισχυρό ΕΣΥ και στεκόμαστε δίπλα στον αγώνα των υγειονομικών μας.

Βάζουμε ως πρωταρχικό αίτημα την εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων - αναπληρωτών και την κατοχύρωση εννιάμηνης άδειας ανατροφής για αναπληρώτριες/αναπληρωτές. Ζητάμε να γίνουν όσοι διορισμοί χρειάζονται ώστε ο θεσμός του αναπληρωτή να αποκτήσει τη σημασία που έχει η λέξη.

Θέτουμε πάνω από όλα τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών. Απαιτούμε ολιγομελή τμήματα και αναμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών και βιβλίων ώστε να δίνεται βαρύτητα στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του μαθητή αντί να προκρίνεται ο εξετασιοκεντρισμός και η στείρα γνώση.

Συνάδελφοι, την Τετάρτη τρεις εκπαιδευτικοί, μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά, θα βρεθούν ενώπιον του ερωτήματος αν θα βγουν σε δυνητική αργία. Είναι οι τρεις πρώτες από τις εννιά συνδικαλιστικές διώξεις σε εκπαιδευτικούς του Πειραιά. Οι λόγοι; Έκφραση άποψης στο διαδίκτυο, συμμετοχή σε διαδήλωση το 2020 (περίοδος κόβιντ), άρνηση εκπαιδευτικού να βάλει μαθητές στην τάξη όταν εκείνοι απείχαν σε επίσκεψη αξιολογήτριας και άλλοι παρόμοιοι. Αν οι συνάδελφοι βγουν σε δυνητική αργία, θα είναι η πρώτη περίπτωση από τη δικτατορία και μετά.

Απέναντι σε όλα αυτά έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να μην μείνουμε αδρανείς. Η αλληλεγγύη θα είναι η δική μας απάντηση σε όσους θέλουν να γυρίσουν την Παιδεία και τους εκπαιδευτικούς σε αλήστου μνήμης εποχές.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23/10 ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ!!!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ