Και βεβαίως μπορούμε να υποστηρίξουμε πως το Ρέθυμνο «έλαμψε» σε αυτή την συνάντηση που συμμετείχαν επιμελητήρια και φορείς από τις περιφέρειες Κρήτης, Σαρδηνίας Ιταλίας και Βαλεαρίδων νήσων (Μαγιόρκα, Μινόρκα, Ίμπιζα και Φορμεντέρα) που συνεργάστηκαν και παρουσίασαν τα προϊόντα τους στους χώρους του Kustermann Haus στο Μόναχο.
Την περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν παραγωγοί Λαδιού, Τυροκομικών προϊόντων και Οινοποιεία, τους οποίους συνόδευσαν ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Ρεθύμνου Γιώργος Γιακουμάκης και ο πρόεδρος του Συλλόγου ξενοδόχων Ρεθύμνου Μανώλης Τσακαλάκης.
Την γαστρονομική προβολή ανέλαβε ο κάτοχος χρυσού σκούφου Σεφ Μιχάλης Χάσικος που παρουσίασε υπέροχες κρητικές συνταγές όπως κουνέλι με μαρουβά και λεμονόφυλλα, κρητικό πιλάφι, κουκουβάγια Ρεθεμνιώτικη και ένα γαλακτομπούρεκο με χειροποίητο φύλλο κρούστας από το εργαστήριο του Γιώργου Χατζηπαράσχου της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου.
Την υποστήριξη της εκδήλωσης ανέλαβε το εστιατόριο ΜΙΝΩΑ του Ρεθεμνιώτικης καταγωγής επιχειρηματία στο Μόναχο, Μανώλη Κουγιουμουτζή.
Φωτογραφίες: Μανώλης Κουγιουμουτζής