ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Παυλόπουλος: «Η Ευρώπη κινδυνεύει να αποκοπεί από τις ρίζες της»

0

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι ο ελληνικός λαός, ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, «ακόμα και όταν χειμάζεται και όταν πρέπει να αντιμετωπίσουμε προβλήματα επιβίωσης, όταν είναι να κάνουμε με την υπεράσπιση της ιστορίας μας και του πολιτισμού μας, δεν υπάρχουν άλλες σκέψεις, τα δίνουμε όλα».

Πρόσθεσε, ότι «τα δίνουμε όλα, όχι μόνο γιατί είμαστε Έλληνες και υπερασπιζόμαστε τον πολιτισμό μας και την ιστορία μας, αλλά γιατί αυτή η ιστορία και αυτός ο πολιτισμός δεν ανήκει μόνο σε εμάς, αλλά είναι ένας πολιτισμός που ανήκει στον κόσμο, στην Δύση και στην Ευρώπη».

«Με αυτά που κάνουμε», τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος, «φυσικά υπερασπιζόμαστε τη δική μας ιστορία και εμπνεόμαστε, αλλά εμπνέουμε και τους άλλους για τα βασικά ιδανικά που πρέπει αυτή την κρίσιμη ώρα να επικρατήσουν και στην Ευρώπη».

Αναφερόμενος στο κέντρο πολιτισμού και περιβάλλοντος Δίβρης «Αρχοντικό Πετραλιά», το οποίο δώρισαν στο δήμο οι κόρες του Επαμεινώνδα και της Νίνας Πετραλιά, η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και η Τίτη Ψιλάκη-Πετραλιά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι αφενός υπενθυμίζει αλλά και «την τεράστια - και γι' αυτό εμβληματική - προσφορά της Δίβρης στην εθνική μας πορεία» και αφετέρου «συμβάλλει στην ενημέρωση όλων μας για τον μοναδικής σπανιότητας και ομορφιάς φυσικό πλούτο της περιοχής».

Όπως υπογράμμισε σε αυτό το σημείο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «με δεδομένο ότι το φυσικό περιβάλλον δεν μας ανήκει και γι' αυτό πρέπει να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές όπως ταιριάζει στον προορισμό του, αντιλαμβανόμαστε όλοι μας τη σπουδαιότητα της περιβαλλοντικής ενημέρωσης που θα προσφέρει το κέντρο, το οποίο εγκαινιάζεται σήμερα». Μάλιστα σε αυτό το σημείο ο Προκόπης Παυλόπουλος συνεχάρη την οικογένεια Πετραλιά, διότι, όπως είπε, «με την απόφασή τους να παραχωρήσουν την οικία στο δήμο προβαίνουν σε μια σπουδαία σε συμβολισμούς προσφορά στην πατρίδα μας, στην ιστορία μας και στον πολιτισμό μας».

Μετά το χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στους χώρους του κέντρου πολιτισμού και περιβάλλοντος Δίβρης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ