ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νίκος Κυριακόπουλος: «Είμαι ευχαριστημένος με την έως τώρα παρουσία μας στο πρωτάθλημα»

0

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας του Αστέρα Ρεθύμνου, Νίκος Κυριακόπουλος, μίλησε στην εφημερίδα Ρέθεμνος για την έως τώρα παρουσία της ομάδας στο πρωτάθλημα, τις κοινωνικές δράσεις της ομάδας αλλά και για το ίδιο το ποδόσφαιρο γυναικών.

-Είστε ευχαριστημένος με την έως τώρα παρουσία της ομάδας στο πρωτάθλημα?

«Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια των κοριτσιών, από την θέληση που βγάζουν στις προπονήσεις και την δίψα που διαρκώς δείχνουν. Αγωνιστικά αν θυμηθώ τον πρώτο αγώνα που δώσαμε και τις συνθήκες που επικρατούσαν, με τις παίκτριες που είχαμε τότε στην διάθεση μας δεν θα μπορούσα να έχω κάποιο παράπονο. Θεωρώ ότι βελτιωνόμαστε μέρα με την μέρα και αφομοιώνουμε καλύτερα το ποδόσφαιρο που θέλουμε και μπορούμε να παίξουμε. Βαθμολογικά θα μπορούσαμε να είμαστε σε καλύτερη θέση αλλά δυστυχώς διάφορες λεπτομέρειες δεν μας επέτρεψαν να βρισκόμαστε πιο ψηλά».

-Παίζετε τώρα το εξ αναβολής παιχνίδι με το Άργος εκτός έδρας, πιστεύετε ότι ήρθε η ώρα για την πρώτη εκτός έδρας νίκη της ομάδας?

«Η ομάδα παίζει πάντα για την νίκη και ένα παραπάνω στο συγκεκριμένο επειδή θεωρούμε ότι και λόγω βαθμολογίας αλλά και λόγω ρόστερ μπορούμε να καταφέρουμε να το κερδίσουμε. Είναι μια ομάδα με πανομοιότυπους στόχους με εμάς, θέλουμε να πάρουμε την νίκη και πιστεύουμε ότι έχει έρθει η ώρα για το πρώτο εκτός έδρας "διπλό"».

-Το ποδόσφαιρο γυναικών δεν έχει την διαφήμιση που θα έπρεπε και είναι κάπως απαξιωμένο, που πιστεύετε ότι οφείλεται αυτό?

«Αυτή την στιγμή γίνονται μεγάλες προσπάθειες σε διάφορα επίπεδα αλλά για να υπάρξει ουσιαστική ανάπτυξη σε ένα άθλημα, πρέπει να ξεκινήσει από του ανθρώπους που το στελεχώνουν σε όλα τα επίπεδα. Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να διαδώσουμε ότι υπάρχει και το ποδόσφαιρο γυναικών στην Ελλάδα και αξίζει να ασχοληθούμε με αυτό, ώστε να φτάσουμε και στο σημείο να μιλάμε για ουσιαστική ανάπτυξη του προϊόντος. Για να γίνει αυτό θα πρέπει όλοι μας να ξεκινήσουμε να το αντιμετωπίζουμε με επαγγελματικό τρόπο, πράγμα που σημαίνει ότι οι προπονητές θα πρέπει να έχουν γνώση του αντικειμένου του ποδοσφαίρου και να μπορούν από μικρότερες ηλικίες να διδάσκουν - να εκπαιδεύουν - να προπονούν, έτσι ώστε αυτά τα κορίτσια φτάσουν να μπαίνουν σε έναν αγώνα να παίζουν ποδόσφαιρο που δεν θα έχει καμία διαφορά σε σχέση με το ανδρικό. Αν δείτε έναν αγώνα στο εξωτερικό δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα ανδρικούς αγώνες όπως και σε τεχνικά ζητήματα».

-Η ομάδα εντός έδρας είναι αήττητη και πάνω που είχε βρει έναν Ρυθμό ήρθε η διακοπή λόγω των κρουσμάτων, εσείς σαν προπονητικό επιτελείο πως βοηθάτε τις κοπέλες να κρατήσουν τον ρυθμό τους στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά και από ψυχολογικής απόψεως:

«Όταν μιλάμε για πρωταθλήματα και αγωνιστική περίοδο, Είναι σημαντικό μια ομάδα να καταφέρει να βρει αγωνιστικό ρυθμό και μια διακοπή συντελεί αρνητικά σε αυτό. Εκεί λοιπόν που είχαμε βρει και είχαμε αρχίσει να έχουμε μια ροή, ξαφνικά είχαμε αυτή την διακοπή που όμως είναι σεβαστή βάση της κατάστασης που ζούμε. Όμως επειδή από την φύση μου είμαι αισιόδοξος πιστεύω ότι είναι μια καλή ευκαιρία για να δουλέψουμε σε κάποια πράγματα. Βέβαια επειδή το πρωτάθλημα διακόπηκε λόγω της διασποράς, εμείς σαν Αστέρας δεν δώσαμε φιλικά καθώς η ηθική μας δεν μπορούσε να το επιτρέψει σεβόμενοι και την ομάδα αλλά και γενικότερα την όλη κατάσταση που επικρατεί. Προσπαθήσαμε μέσα από τις προπονήσεις μας να μείνουμε ενεργοί και να μπορέσουμε έτσι να κρατήσουμε τον αγωνιστικό ρυθμό μας»

-Ποιο είναι το στοιχείο που έχετε βάλει εσείς φέτος στον Αστέρα και που το έχουν αφομοιώσει και οι παίκτριες:

«Σίγουρα δεν μπορώ να μιλήσω για ένα στοιχείο μόνο αλλά αυτό που θεωρώ ότι αξίζει να ειπωθεί είναι ότι από τις πρώτες μας προπονήσεις ξεκινήσαμε να έχουμε μια φιλοσοφία αγωνιστική, που έχει να κάνει με την μαχητικότητα, την δυναμικότητα, το ποδόσφαιρο κυριαρχίας, δηλαδή να βάλουμε την μπάλα κάτω και παίξουμε χωρίς σκοπιμότητες. Ακόμη και από την αρχή που δεν γνωριζόμασταν καλά αρχίσαμε να δείχνουμε σημάδια ως προς αυτή την κατεύθυνση. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και πράγματα που έχουν να κάνουν με την φιλοσοφία της ομάδας, όπως οι συμπεριφορές, η νοοτροπία πράγματα τα οποία δουλέψαμε όλοι μαζί σαν οικογένεια, απομονώνοντας τα αρνητικά στοιχεία και κρατώντας μόνο τα θετικά και με αυτό το σκεπτικό συνεχίζουμε να πορευόμαστε, με τον σεβασμό και την αγάπη να αποτελούν τα μεγαλύτερα για εμάς ζητούμενα. Επίσης μου έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ότι από τις πρώτες προπονήσεις οι παίκτριες της ομάδας έδειξαν μια μεγάλη διάθεση για να μάθουν, να δουλέψουν, να βελτιωθούν σε πράγματα. Αξίζει βέβαια να αναφερθώ στην εξαιρετική συνεργασία που έχω με το προπονητικό επιτελείο της ομάδας, και είναι ένα κομμάτι που βοηθάει στην αρμονία της ομάδας, όπως και στο να κάνει τα πράγματα πιο εύκολα για όλους μας και στις προπονήσεις αλλά και στους αγώνες».

-Βλέπουμε ότι ως Αστέρας πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι έχετε επικεντρωθεί και στις κοινωνικές δράσεις. Θα μας πείτε δύο λόγια για το κομμάτι αυτό?

«Ένα κομμάτι που έχει ξεκινήσει η διοίκηση και το κάνει πολύ καλά και έχει όρεξη και για περαιτέρω δράσεις είναι το κομμάτι με την βία κατά των γυναικών όπως και άλλα πράγματα που υπάρχουν σε σχεδιασμού και θα βγουν σύντομα. Λόγω των συνθηκών που επικρατούν με τον κορονοϊό αυτή την στιγμή έχουμε πάει λίγο πίσω, όμως αξίζει να πούμε ότι πέρα από την διοίκηση και οι ίδιες οι παίκτριες έχουν "αγκαλιάσει" όλο αυτό το εγχείρημα όπως όλοι όσοι βρίσκονται μέσα και γύρω από την ομάδα βοηθούν ο καθένας από την δική τους μεριά. Πιστεύω ότι ο αθλητισμός είναι μια μεγάλη ευκαιρία να αναδείξουμε τέτοια φαινόμενα και μακάρι να βοηθήσουν και άλλοι όπως μπορεί ο καθένας».

-Θα μας μιλήσετε λίγο για την διοίκηση της ομάδας?

«Η διοίκηση της ομάδας πέρα από κάποιους ανθρώπους που εδώ και χρόνια τρέχανε να λύσουν τα προβλήματα της ομάδας αυτή την στιγμή υπάρχει η διάθεση για μεγαλύτερη οργάνωση. Δημιουργήθηκε μια συγκεκριμένη διοικούσα επιτροπή που τρέχει αποκλειστικά το ποδοσφαιρικό κομμάτι των γυναικών. Προφανώς και υπάρχουν δυσκολίες από την στιγμή που πρόκειται για κάτι καινούργιο, όμως τα δείγματα είναι θετικά αφού υπάρχει όραμα, διάθεση, και νομίζω ότι με όλα αυτά στοιχεία δεν γίνεται να μην έρθουν ακόμα περισσότερα και καλύτερα πράγματα για αυτή την ομάδα».

-Ένα μήνυμα στον κόσμο της ομάδας:

«Δυστυχώς και λόγω της κλήρωσης που έχουμε παίξει λίγα εντός έδρας παιχνίδια αλλά και με τα πρωτόκολλα που δεν δίνουν την δυνατότητα να γεμίζει το γήπεδο και όσοι εισέρχονται σε αυτό να είναι μόνο εμβολιασμένοι δεν έχουμε ευχαριστηθεί την έδρα μας. Πάντως στα δύο παιχνίδια που παίξαμε στην φυσική μας έδρα είχαμε την στήριξη του κόσμου μας. Εμείς προσπαθούμε να παίξουμε ένα θεαματικό ποδόσφαιρο που θεωρώ ότι οποίος είναι υγιής φίλαθλος είναι υπέρ αυτού του τρόπου παιχνιδιού. Εμείς θέλουμε τον κόσμο να είναι κοντά μας και να μας δίνει δύναμη στα εντός έδρας παιχνίδια μας».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ