ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νίκησε την Πεδιάδα και την αστοχία της η Ακαδημία Ρεθύμνου

0

Για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚ η Ακαδημία Ρεθύμνου υποδέχτηκε την Πεδιάδα στο ''Μελίνα Μερκούρη'' και επικράτησε με 55-44 , έχοντας κακά ποσοστά σε σουτ τριών πόντων και βολές αλλά και έναν εξαιρετικό Δουλγεράκη που με τα σουτ έκρινε το παιχνίδι υπερ της ομάδας του.

Η Ακαδημία παρέμεινε στην δεύτερη θέση με 30 βαθμούς και την επόμενη αγωνιστική παίζει εκτός έδρας με τον Ηρόδοτο.

Στο πρώτο πεντάλεπτο η Ακαδημία μπήκε μουδιασμένα στο παιχνίδι, ξεκίνησε άσχημα απο το σημείο των τριών πόντων όπου και είχε 0/4 με αποτέλεσμα το παιχνίδι να είναι σε απόλυτη ισοροπία ανάμεσα στις δύο ομάδες και ισόπαλο (6-6).

Η αστοχία στα σουτ συνεχίστηκε στο πρώτο δεκάλεπτο η Ρεθυμνιώτικη ομάδα ηταν αποσυντονισμένη στην επίθεση με την Πεδιάδα να εκμεταλεύεται τον εκνευρισμό των γηπεδούχων να προηγείται με 6-9 αλλά στο τέλος και οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες 10-10.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Ρεθυμνιώτικη ομάδα μπήκε με μεγαλύτερη διάθεση να τρέξει αλλά η αστοχία του τριπόντου μεταφέρθηκε στις βόλες με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάλει μεγάλο προβάδισμα και οι φιλοξενούμενοι να είναι κοντά στο σκορ 16-14. Στην συνέχεια οι παίκτες του Παπαδογιαννάκη έκαναν ''πάρτι'' κάτω απο το καλάθι της Πεδιάδας κυριαρχώντας στα επιθετικά ριμπάουντ με αποτέλεσμα να κλείσουν το πρώτο ημίχρονο με +9 διαφορά (24-15). 

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι έδειξαν μεγαλύτερη όρεξη για να γυρίσουν τον αγώνα, πίεσαν με καλές άμυνες την Ρεθυμνιώτικη ομάδα και κατάφεραν να μειώσουν σε 30-26 εκμεταλευόμενοι την αστοχία απο το τρίποντο των γηπεδούχων αλλά και τα πολλά λάθη στην επίθεση. Ένα τρίποντο έδωσε ''ανάσα'' στην Ακαδημία που είχε κολλήσει και ένα καλάθι του Φοβάκη έφερε ξανά την διαφορά στο +9, με το τρίτο δεκάλεπτο να κλείνει με 35-26. 

Στο τελευταίο δεκάλεπτο όπως έγινε και στα προηγούμενα τρία η Πεδιάδα μπήκε πιο δυνατά και με καλάθι και φάουλ απο το 4 η διαφορά έπεσε στους 4 πόντους (37-33). Και εκεί που όλα ήταν ανοιχτά ο Δουλγεράκης ''πήρε φωτιά'' και με τρία τρίποντα ανέβασε την διαφορά σε δηψία νούμερα (51-39) εξασφαλίζοντας την νίκη για τον ομάδα του με 55-44. 

δεκάλεπτα: 10-10, 24-15,35-26,55-44

Ακαδημία (Γιώργος Παπαδογιαννάκης): Μπιρλιράκης 2, Πριναράκης 5 (1), Χριστοδουλάκης, Φοβάκης 10,  Τερζάκης 8 (2), Δουλγεράκης15 (3)Γιάννης 9, Κυδωνάκης, Καρακεσισόγλου, Παπαδάκης 2, Μακρογιάννης 1,  Σαρδανίδης

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ