ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γ. Μακρυδάκης: «Η φετινή χρονιά ήταν ένα μεγάλο σχολείο»

0

- Μίλα μας λίγο για σένα και για το από πού ξεκίνησες την καριέρα σου:

  «Tην καριέρα μου την ξεκίνησα από τις ακαδημίες του Αστέρα Περάματος όταν ήμουν 4 χρονών. Πλέον στα 22 μου έχω περάσει από αρκετές ακαδημίες και ομάδες αλλά έως και τα 18 ήμουν κυρίως στον Μυλοπόταμο και τον Τάλως Μελιδονίου, με μια εξαίρεση στην πρασινη ακαδημία από τα 9 έως και τα 13 που αγωνιζόμουν στην θέση του τερματοφύλακα. Μετά στα 14 μου γύρισα ξανά στα μέρη μου και τον Τάλως διότι είμαι από το Ρουμέλι Μυλοποτάμου. Έπειτα πήγα για 2 χρονια στην κ19 του ΟΦΗ η οποία στο τέλος δεν είχε την κατάληξη που περίμενα και αμέσως μετά έφυγα για μια χρονιά στην Γ εθνική και τον ΑΟΑΝ. Μπορώ να πω ότι ήταν πολύ καλή χρονιά τόσο σε ομαδικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο καθώς η ομάδα διεκδίκησε το πρωτάθλημα μέχρι και την τελευταία αγωνιστική από τον Ηρόδοτο από τον οποίο χάσαμε στο τέλος. Όμως αυτό δεν με κράτησε πίσω διότι το καλοκαιρι του 2021 με βρήκε στην Super League 2 και τον Ηρόδοτο που όμως λόγω κάποιων κολλημάτων με το δελτίο μου, κατέληξα να υπογράψω το πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο τον Ιανουάριο του 2022».

- Τι θέση παίζεις?και ποιο πιστεύεις ότι είναι το καλύτερο στοιχείο που διαθέτεις? 

«Αγωνίζομαι στην θέση του αριστερού μπακ όπου χρειάζεται να συνδυάζεις αρκετά στοιχεία μαζί και ειδικά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο διότι είναι μια θέση που έχει εξελιχθεί αρκετά. Η ταχύτητα, τα τρεξίματα, το επιθετικό και το αμυντικό κομμάτι είναι κάποια από αυτά αλλά θεωρώ ότι το στοιχείο που με χαρακτηρίζει σαν ποδοσφαιριστή είναι η ταχύτητα μου».

«Τα αρνητικά φέτος ήταν περισσότερα από τα θετικά»

- Φέτος αγωνίστηκες στην Super League 2, με την φανέλα του Ηροδότου, πως σου φάνηκε η εμπειρία αυτή?

«Αυτή η ποδοσφαιρική σεζόν θα μου μείνει αξέχαστη για πολλούς και διαφόρους λόγους σε διάφορους τομείς, από αγωνιστικά έως και εξωαγωνιστικά. Αρχικά η όλη χρονιά ήταν σημαντική για μένα διότι ήταν η πρώτη μου ως επαγγελματίας, πρώτη χρονιά που το όνομα μου ήταν στην φανέλα μου, όμως αυτό που νομίζω ότι την έκανε ιδιαίτερη είναι ότι κατάφερα να είμαι από τα βασικά γρανάζια της ομάδας με 19 συμμετοχές και 3 ασίστ. Επίσης πολύ ιδιαίτερη σαν χρονιά την έκαναν μερικοί άνθρωποι που γνώρισα και θα ήθελα να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και την στήριξη που μου έδειξαν. Όμως ιδιαίτερη μια χρονιά δεν την κάνουν μόνο τα θετικά αλλα και τα αρνητικά που θεωρώ στο πρωτάθλημα της Super League 2 δυστυχώς υπερίσχυσαν. Τέλος, για μένα αυτή η χρονιά και αυτές οι εμπειρίες ήταν σχολείο, διότι είδα και έμαθα πολλά πράγματα που θα με ακολουθούν μια ζωή και θα με βοηθούν στις μελλοντικές μου επιλογές. Το μόνο που θα μπορούσα να είμαι είναι ευγνώμων που καλώς ή κακώς τις έζησα τώρα που είμαι νέος και ξέρω πως είναι τα πράγματα». 

- Θεωρείς ότι είναι πιο δύσκολο σε σχέση με το παρελθόν για κάποιον να ακολουθήσει επαγγελματική πορεία στον χώρο του ποδοσφαίρου?

«Κατά την άποψη μου πλέον στο 2022 είναι πιο εύκολο κάποιος να έχει μια επαγγελματική πορεία σε σχέση με το παρελθόν διότι χρόνο με τον χρόνο υπάρχει εξέλιξη σε όλους τους τομείς αν και κυρίως στις χώρες του εξωτερικού και αυτό είναι κάτι πολύ καλό για το ποδόσφαιρο αλλα δυστυχώς όχι τόσο για την χώρα μας. Από τον τρόπο και τα εξαρτήματα που βοηθούν στο κομμάτι της προπόνησης, μέχρι και τους μεγαλύτερους αλλά γνωστικούς ανθρώπους που μπορούν να σου δώσουν μια συμβουλή, την οποία δεν είχαν αυτοί όταν ήταν νεότεροι χρόνοι. Επίσης σημαντικά μπορούν να βοηθήσουν και κάποιοι μάνατζερ, όμως το πιο σημαντικό από όλα αυτά είναι ο εαυτός σου. Πόση θεληση έχεις, πόση όρεξη για δουλειά, πόσες θυσίες είσαι διατεθειμένος να κάνεις για να πετύχεις ως ποδοσφαιριστής. Αν σαν άνθρωπος δεν λειτουργείς σαν επαγγελματίας όλα τα παραπάνω δεν έχουν καμία σημασία. Συμπερασματικά να προχωρήσεις στο ποδόσφαιρο είναι πιο εύκολο στις χώρες του εξωτερικού και όχι στην Ελλάδα, διότι όλοι ξέρουμε πως δυστυχώς είμαστε αρκετά χρόνια πίσω και πως δεν έχει να κάνει μόνο με θυσίες και αποτελεσματικότητα».

- Τι θεωρείς ότι χρειάζεται κάποιος για να κάνει πρωταθλητισμό?

 «Για να κάνει κάποιος πρωταθλητισμό θεωρώ ότι χρειάζεται ένα σύνολο καλλιέργειας, σωματικό και πνευματικό με το δεύτερο να είναι το πιο σημαντικό. Διότι είναι πιο εύκολο μέσω προπόνησης να είσαι έτοιμος σωματικά, όμως το πνευματικό κομμάτι είναι κάτι που αν δεν έχεις, θέλει μεγάλη προσπάθεια να το καλλιεργήσεις. Όμως αν το καταφέρεις και πλέον φτάσεις στο σημείο να μπορείς να αντέχεις τις αντιξοότητες, όπως τους τραυματισμούς, να έχεις το πάθος, τον ζήλο, την θέληση, την συγκέντρωση και άλλα στοιχεία που απαιτούνται καθημερινά, τότε η προσωπικότητα και η νοοτροπία σου θεωρώ πως έχουν φτάσει σε ένα υψηλό αρκετά επίπεδο που χρειάζεσαι για να πετύχεις τους στόχους σου και αν μη τι άλλο να κάνεις πρωταθλητισμό».

 «Έχω βάλει υψηλούς στόχους για τον εαυτό μου»

- Ποιο είναι το όνειρο σου? Τι θέλεις να πετύχεις μέσα από το ποδόσφαιρο?

«Τα όνειρα μου από μικρό παιδάκι ηταν η κορυφή! Τα κορυφαία πρωταθλήματα, η Εθνική ομάδα, το τσαμπιονς λιγκ. Είμαι πολύ αυστηρός με τον εαυτό μου και ξεκίνησα όλο αυτό επειδή λατρεύω και αγαπάω το άθλημα αλλά αν δεν είχα στόχους θα μπορούσα κάλλιστα να ήμουν ακόμα στις χαμηλές κατηγορίες και να το κάνω επειδή μου αρέσει. Η προσωπικότητα μου και η νοοτροπία μου όμως δεν με αφήνουν σε πιο χαμηλά στάνταρ από αυτά που προανέφερα. Πάντα δουλεύω γι αυτό, προσπαθώ να έχω την νοοτροπία που μιλούσα στην προηγούμενη ερώτηση. Όμως και πάλι αυτό που θα ήθελα να πετύχω μέσα από το ποδόσφαιρο και είναι το πιο σημαντικό για μένα είναι να μπορώ οποιαδήποτε στιγμή να προσφέρω ένα χέρι βοηθείας σε όποιον την χρειάζεται και να δώσω στους δικούς μου την άνεση που τους αξίζει μετά από όλα αυτά που έχουν κάνει για μένα διότι στο τέλος της ημέρας όλοι είμαστε άνθρωποι».

- Με ποιον προπονητή είχες την καλύτερη συνεργασία?

Ευτυχώς για μένα δεν μπορώ να επιλέξω κάποιον προπονητή διότι όλοι τους πρώτα από όλα ήταν καλοί άνθρωποι και μετά προπονητές. Ο καθένας είχε τον τρόπο που δούλευε και εγώ ως ποδοσφαιριστής έπρεπε να συμβιβαστώ με αυτό, όμως για μένα είναι πιο σημαντικό τι κάνουμε ως άνθρωποι και μετά ως εργαζόμενοι. Χάρηκα που συνεργάστηκα με όλους και δεν μιλάω μόνο για την φετινή χρονιά αλλά και για τα προηγούμενα χρόνια στον ΟΦΗ και τον ΑΟΑΝ και θα ξανα συνεργαζόμουν μαζί τους με ευχαρίστηση.

- Ένα μήνυμα προς τον κόσμο:

«Αυτό που θα ήθελα να μοιραστώ με τον κόσμο και να κλείσω είναι πως πάντα πρώτα από όλα να είστε καλοί άνθρωποι. Αυτό έχει σημασία και αυτό να κυνηγάτε στην καθημερινότητα σας διότι είναι το πιο σημαντικό. Ότι και να κάνετε, σε ότι κατάσταση και να βρίσκεστε πάντα να είστε ευγενικοί, καλόκαρδοι ή οτιδήποτε θα ήταν καλό για τον συνάνθρωπο σας. Στο τέλος όλοι θα σας θυμούνται ως ανθρώπους και όχι ως ποδοσφαιριστές ή οτιδήποτε θέλετε να γίνετε και θεωρώ πως αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία, να είσαι καλός άνθρωπος».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ