ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Ολοκλήρωση φωτοβολταϊκών πάρκων 500 kW από την ΑΕΝΑΟΣ για το Πανεπιστήμιο Κρήτης

0

H δράση έχει ως στόχο την άμεση μείωση κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας που επιβαρύνει το Πανεπιστήμιο Κρήτης και τη μείωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα δύο έργα  Ενεργειακού Συμψηφισμού ισχύος 500 kW που είχε δημοπρατήσει το Πανεπιστήμιο Κρήτης  με ανάδοχο την ΑΕΝΑΟΣ Ενεργειακά Συστήματα.

H δράση έχει ως στόχο την άμεση μείωση κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας που επιβαρύνει το Πανεπιστήμιο Κρήτης και τη μείωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος. Η ετήσια παραγόμενη ενέργεια και για τους δύο (2) Φ/Β σταθμούς αναμένεται να είναι 825.000 kWh, η οποία μεταφράζεται σε μείωση 907 τόνων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Χρηματοδότηση της σύμβασης

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)) κατά 80% μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη) (Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α.) 2014-2020» και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ.

Περιλαμβάνεται στη Πράξη : «Αναβάθμιση του ενεργειακού αποτυπώματος Πανεπιστημίου Κρήτης και Εθνικού Κέντρου Δεδομένων Υγείας ΕΔΕΤ Α.Ε.», η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020»»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ