ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ασημένιος στο Ταλίν ο Καραβάνος

0

Με ένα μετάλλιο στις αποσκευές και πολλές εμπειρίες ολοκληρώθηκε το διεθνές τουρνουά Πάλης που διεξήχθη στο Ταλίν. Πρόκειται για ένα από τα πλέον φημισμένα τουρνουά νέων ηλικιακών κατηγοριών που γίνεται στην Ευρώπη με συμμετοχές από Αμερική, Ασία και Αφρική και το επίπεδο είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Ο Νίκος Καραβάνος θριάμβευσε στα 92κ. ελευθέρας και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Σε μία πολύ δύσκολη κατηγορία ο πρωταθλητής του ΑΠΟΡ απέδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και με έξι διαδοχικές νίκες βρέθηκε στον τελικό να διεκδικεί το χρυσό μετάλλιο. Ο Καραβάνος νίκησε αρχικά τον Φινλανδό Λιέδες με 8-0, τον Πολωνό Ρουτκόβσκι με τεχνική υπεροχή, τον Λιθουανό Παουλάουσκας με τεχνική υπεροχή. Στη συνέχεια, παρά την κούραση επικράτησε του Λετονού Μπαρίνοβς με 3-1, του Ρουμάνου Μετέα (χαλκινος στο Ευρωπαϊκό U17 2023) με τεχνική υπεροχή και του Ουκρανού Τσβίχουν με 3-1.

Στον τελικό ο Νίκος Καραβάνος αντιμετώπισε τον Ουκρανό Ποστόβι (Πρωταθλητής Ουκρανίας) και ηττήθηκε με αποτέλεσμα να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο και να φέρει τη μεγαλύτερη επιτυχία της Ελλάδας στη διοργάνωση. Ο Κρητικός πρωταθλητής αγωνίστηκε και στην ελληνορωμαϊκή που κατέκτησε την 7η θέση μετά από 3 νίκες και 2 ήττες. Στο αγωνιστικό διήμερο ο Καραβάνος έδωσε 12 αγώνες και στη συνέχεια  οι αθλητές των συλλόγων Αθλητικός Παλαιστικός Όμιλος Ρεθύμνου , Ολυμπιονίκης Βόλου και ΑΣ Ταξιάρχης συμμετείχαν σε διήμερο καμπ προετοιμασίας. Στους αγώνες συμμετείχαν και οι αθλητές του ΠΑΟΚ

Ο προπονητής Μανώλης Καραβάνος είναι  ικανοποιημένος από την απόδοση των νέων αθλητών και περιμένει υψηλές θέσεις στο Πανελλήνιο U17 στην Καλαμπάκα την ερχόμενη εβδομάδα και στο Πανελλήνιο U20 που ακολουθεί στις 20 Απριλίου.

Παράλληλα με το U17 την Κυριακή 7 Απριλίου ο Νταουρέν Κουρουκλίεβ αθλητής του ΑΠΟΡ θα χυθεί στη μάχη για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ευρωπαϊκό Τουρνουά Πρόκρισης στο Μπακού κατόπιν της τιμητικής πολιτογράφησης ως Έλληνας Πολίτης από την πολιτεία για τις υψηλές του υπηρεσίες στην χώρα μας.

Ο Αθλητικός Παλαιστικός Όμιλος Ρεθύμνου ευχαριστεί την Μότορ Όιλ Hellas χορηγό των διεθνών αποστολών της ομάδας στα Ολυμπιακά Αγωνίσματα που αναπτύσσει.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ