ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

H Socca πλέον και σε επίπεδο ακαδημιών στην Κρήτη

0

Η Κρήτη βρίσκεται σε πραγματικό πυρετό προετοιμασίών ενόψει του μεγάλου ποδοσφαιρικού ραντεβού που ετοιμάζει στο Ρέθυμνο τον Οκτώβρη με την διοργάνωση του Socca Champions League, της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στο άθλημα του mini ποδοσφαίρου. Όμως ο “πυρετός” της Socca δεν αφορά μόνο τους ενήλικες καθώς και σε επίπεδο ακαδημιών ετοιμάζεται η χώρα μας και μαζί της φυσικά και οι Κρήτη και με τους 4 νομούς της να υποδεχτεί την International Socca Federation.

Τα προκριματικά του Socca Champions League για τις κατηγορίες under 11 και under 12 έρχονται στην Ελλάδα με τις καλύτερες ομάδες της χώρας μας να προκρίνονται στην Τελική Φάση του Socca Champions League της αντίστοιχης κατηγορίας τους. Διοργανώνεται σε βρετανικά πρότυπα από την ίδια την International Socca Federation και δίνει την δυνατότητα στο παγκόσμιο φαινόμενο του Socca να το αγκαλιάσουν και οι μικρότερες ηλικίες.

Στην Ελλάδα θα συμμετέχουν 64 ομάδες στην κατηγορία U-11 και άλλες 64 στην U-12 χωρισμένες σε 8 περιφέρειες της χώρας. Οι ακαδημίες επιλέγονται με βάση αυστηρά ποιοτικά και γεωγραφικά κριτήρια με την κομβική υποστήριξη της Soccer+ κατά τόπους. Οι καλύτερες της κάθε περιφέρειας που θα προκύψουν μετά από ένα πρόγραμμα αγώνων σε τοπικό επίπεδο θα βρεθούν στην Πανελλήνια τελική φάση της κατηγορίας τους και θα προσπαθήσουν να φτάσουν στην κορυφή της Ελλάδας για να βρεθούν και εκτός συνόρων εκπροσωπώντας την χώρα μας και σε αυτές τις ηλικίες. Μέχρι την έναρξη του φθινοπώρου αναμένεται να ολοκληρωθεί το πάζλ των 64 ομάδων ανά κατηγορία μιας που το ενδιαφέρον είναι τεράστιο όπως άλλωστε αναμενόταν εδώ και 2 χρόνια οπότε και άρχισε να ακούγεται ότι η Socca έρχεται στην Ελλάδα και σε επίπεδο juniors.

Δεν είναι τυχαίο όμως ότι ξεκινάει αυτό το γεγονός στη χώρα μας από τη νέα σεζόν καθότι το Socca Champions League ενηλίκων έρχεται στην Κρήτη για τα επόμενα 3 χρόνια και η προβολή αυτή θα συμπαρασύρει και τις μικρές ηλικιακές κατηγορίες. Αναπτύσσει τα ποδοσφαιρικά τους skills σε μικρό χώρο και τους βοηθάει να γίνουν καλύτεροι είτε στο mini ποδόσφαιρο, είτε στο ποδόσφαιρο σάλας είτε στο 11x11 οπουδήποτε και αν επιλέξουν να αγωνίζονται τελικά σε μεγαλύτερες ηλικίες.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ