ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Χάλκινο μετάλλιο για τον «ιπτάμενο» Καραλή στον τελικό του επί κοντώ

0

Ο Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Ο Έλληνας πρωταθλητής, με επίδοση 5 μέτρα και 90 εκατοστά, βρέθηκε στην 3η θέση ανάμεσα στους τρεις αθλητές που συνεχίζουν στον τελικό του αγωνίσματος, αλλά δεν κατάφερε να περάσει τα 6 μέτρα, όπου και ολοκλήρωσε τις προσπάθειές του.

Το χάλκινο είναι το 31ο μετάλλιο που παίρνει ο ελληνικός στίβος στην Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και 128ο συνολικά.

Πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία για την Ελλάδα στον τελικό του άλματος επί κοντώ, καθώς αυτό είναι το 6ο ως τώρα μετάλλιο που κατακτά η χώρα μας στο Παρίσι.

Ο Αμερικανός Σαμ Κέντρικς με άλμα στα 5.95μ. κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, ενώ ο παγκόσμιος ρέκορμτμαν Άρμαντ Ντουπλάντις πέρασε τα 6.00μ., εξασφάλισε το χρυσό μετάλλιο και πιθανότατα θα συνεχίσει για το δικό του ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ.

Οι προσπάθειες για τα 6 μέτρα

Μετά την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια στα 5,95μ. ο Καραλής αμέσως πήγε κοντά στους προπονητές του αποφάσισαν να προσπαθήσει να περάσει τα 6 μέτρα όπου μετράει ήδη δύο αποτυχημένα άλματα. Μάλιστα τη 2η, αλλά και την 3η προσπάθεια δεν κατάφερε καν να τις ολοκληρώσει και τις παράτησε βλέποντας ότι δεν είχε κάνει τα σωστά βήματα και ανέβασμα.

Νωρίτερα, ο Καραλής απέτυχε στα 5,95, αλλά είχε επιτυχημένες προσπάθειες στα 5.90μ, μετά τα 5.50, τα 5.70, τα 5.80 και τα 5,85 μέτρα, ενώ πλέον μένει να φανεί σε ποιο ύψος θα κριθεί η μάχη των μεταλλίων.

Ο Καραλής με καλύτερη φετινή επίδοση τα 5.93μ, μαζί με τους Έρνεστ Ομπιένα από τις Φιλιππίνες (καλύτερη φετινή προσπάθεια στα 5.97μ) και τον Σαμ Κέντρικς από τις ΗΠΑ (5.95μ) συνέθεταν την τριάδα που ουσιαστικά πάλεψε για το ασημένιο ή το χάλκινο μετάλλιο.

Και αυτό γιατί το χρυσό ήταν «καπαρωμένο» από τον Μόντο Ντουπλάντις, αφού ο Σουηδός λογικά θα προσπαθήσει να καταρρίψει και το Ολυμπιακό ρεκόρ (6.03) και μετά θα προσπαθήσει να καταρρίψει και το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ (6.24μ).

cnn.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ