ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Tεντόγλου: «Είσαι πιο μάγκας αν κερδίσεις τον αγώνα στο τελευταίο άλμα»

0

Είναι ο κορυφαίος αθλητής της γενιάς του και το αποδεικνύει κάθε φορά. Ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε όλη την Ελλάδα υπερήφανη και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Ο δις Ολυμπιονίκης, «έγραψε Ιστορία» για ακόμη μία φορά, καθώς μετά τον θρυλικό Καρλ Λιούς, έγινε ο δεύτερος άλτης του μήκους, που κατακτά δύο διαδοχικά χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια (σ.σ. είχε προηγηθεί ο θρίαμβος στο Τόκιο, το 2021).

Από το παρκούρ στα Γρεβενά, στην κορυφή του κόσμου

Ο Μίλτος από μικρή ηλικία είχε χόμπι το παρκούρ, κάτι που φαίνεται τον βοήθησε στη μετέπειτα καριέρα του. Στα 15 του χρόνια ξεκίνησε τον στίβο, μια κίνηση η οποία θα του αλλάξει τη ζωή. Ωστόσο η καριέρα του απογειώθηκε, όταν πήρε τη μεγάλη απόφαση να συνεργαστεί με τον κορυφαίο προπονητή στα άλματα, Γιώργο Πομάσκι, με τους δυο τους να έχουν συνθέσει ένα αήττητο δίδυμο.

Από μικρή ηλικία ο Τεντόγλου έδειξε ότι δεν είναι ένας απλός αθλητή, με τις αποδόσεις του να είναι ξεχωριστές. Ωστόσο η αρχή για το τι θα ακολουθήσει έγινε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, όταν πλέον το όνομα του έγινε ευρέως γνωστό σε κάθε γωνία της Ελλάδας.

Ο Μίλτος Τεντόγλου μίλησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για το ιστορικό επίτευγμα του κι όπως πάντα ήταν... χαλαρός!

«Δεν ήμουν καλός», ήταν τα πρώτα λόγια του δις Ολυμπιονίκη στον προπονητή του, Γιώργο Πομάσκι, όταν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο!

«Μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο»

«Ηταν δύσκολος αγώνας σήμερα (σ.σ. εχθές), με πολύ πίεση. Ο αέρας άλλαζε συνέχεια και δεν μπορούσε να γίνει μεγάλη επίδοση. Μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο, αλλά δεν θα ήταν, όμως ρεκόρ. Θα μπορούσα να κάνω 8.55μ. Δεν βγήκε, αλλά δεν πειράζει. Ημουν σταθερός στα άλματά μου. Είμαι ευχαριστημένος και συνεχίζουμε».

«Είμαι ευχαριστημένος»

«Με ικανοποιεί που δεν χρειάστηκε να φτάσω έως την τελευταία προσπάθεια. Ημουν καλός από την αρχή. Εκανα καλύτερη επίδοση από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, επομένως είμαι ευχαριστημένος».

«Είσαι μάγκας αν κερδίσεις τον αγώνα στο τελευταίο άλμα»

«Αμα έχεις επιλογή το να κερδίσεις τον αγώνα στο τελευταίο άλμα είναι καλύτερα. Είσαι πιο μάγκας άμα το κάνεις. Εχω αποδείξει σε δύο μεγάλα πρωταθλήματα ότι το έχω κάνει, όπως και σε πολλά μίτινγκ. Εχω αποδείξει ότι μπορώ να το κάνω, δεν χρειάζεται να το κάνεις συνέχεια».

«Είπα στον Πομάσκι ότι δεν ήμουν καλός»

«Ο Πομάσκι μου είπε το πήραμε ξανά, αυτό μου έλεγε και εγώ του απαντούσα πως δεν ήμουν καλός...».

«Δεν γινόταν να γίνει σήμερα ρεκόρ. Ηταν πολύ δύσκολες οι συνθήκες».

«Ελπίζω ο κόσμος να πέρασε καλά»

«Εβλεπα πάρα πολλές ελληνικές σημαίες στο γήπεδο. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Ελπίζω να πέρασαν ωραία».
 

cnn.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ