ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Παναγιωτόπουλος: Λίγο περισσότερα από 20 τα κρούσματα στις Ενοπλες Δυνάμεις

0

Μέχρι τώρα τα κρούσματα κορονοϊού ήταν σποραδικά και λίγα στις Ένοπλες Δυνάμεις, πεδίο που δεν προσφέρεται για ασκήσεις ανεύθυνης αντιπολίτευσης, ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στην ΕΡΤ.

Τα στελέχη αριθμούν πάνω από 100.000 και τα κρούσματα είναι λίγο περισσότερα από 20, σε συνθήκες κανονικής λειτουργίας, τόνισε ο ΥΕΘΑ, υπενθυμίζοντας ότι το μέτρο του εγκλεισμού ισχύει μόνο για τις Στρατιωτικές Σχολές, όπου δεν έχει βρεθεί προς το παρόν τουλάχιστον ούτε ένα κρούσμα.

Αρχές Ιουνίου και όχι Μαρτίου θα γίνει η κατάταξη νεοσύλλεκτων της επόμενης ΕΣΣΟ, για λόγους «αραίωσης», ενώ θα διανέμεται σε όλους συσκευασία με γάντια και αντισηπτικό καθώς και φυλλάδιο με οδηγίες προφύλαξης. Στόχος η ειδική αυτή συσκευασία αυτοπροστασίας να διανεμηθεί σε όλους τους στρατεύσιμους που υπηρετούν στις μονάδες, ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας πρόσθεσε ότι οι στρατεύσιμοι περιορίζονται για λόγους προφύλαξης, ενώ σχετικά με την αναστολή αδειών τόνισε ότι το διάστημα που χάνεται τώρα, θα αφαιρεθεί στο τέλος της θητείας η οποία έτσι θα λήξει νωρίτερα. «Οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει με κάθε τρόπο να λειτουργούν κι εμείς οφείλουμε να λάβουμε όλα τα μέτρα», επισήμανε ο υπουργός Άμυνας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ