ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Νέα ξενοδοχεία σε Σφακιά και νότιο Ρέθυμνο

0

Σε σημαντικό πόλο έλξης για ξενοδοχειακές επενδύσεις εξελίσσεται η νότια Κρήτη, που έχει ήδη το δικό της στίγμα στα τουριστικά δρώμενα του νησιού.

Συγκεκριμένα, σε τροχιά υλοποίησης βρίσκονται δυο ξενοδοχειακές επενδύσεις, μια στα Σφακιά του νομού Χανίων αλλά και ακόμα μια στο νότιο Ρέθυμνο και συγκεκριμένα στην περιοχή της Τριόπετρας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τη Διεύθυνση Χωροταξικής Περιβαλλοντικής & Αγροτικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης εγκρίθηκαν πρόσφατα οι περιβαλλοντικοί όροι για:

α) «Νέο ξενοδοχειακή μονάδα δυναμικότητας 88 κλινών, κατηγορίας 5 αστέρων, ιδιοκτησίας της εταιρείας «South Cretan Holidays SA», στη Δημοτική Κοινότητα Ασφένδου, στον Δήμο Σφακίων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων της Κρήτης».

Η μονάδα θα αναπτυχθεί σε έκταση 26.057,36 τμ και θα είναι δυναμικότητας 88 κλινών σε 28 δωμάτια.

β) Κατασκευή 5άστερου ξενοδοχείου δυναμικότητας 600 κλινών, στη θέση Τριόπετρα, της Δημοτικής Ενότητας Λάμπης του Δήμου Αγίου Βασιλείου του νομού Ρεθύμνου, από την «Εταιρεία Ειδικού Σκοπού 15 ΑΕ».

Η δυναμικότητα της μονάδας, που θα κατασκευαστεί σε παραθαλάσσια έκταση 92.273,31 τμ, προβλέπεται να είναι 600 κλίνες και 142 δωματίων.

Στο μεταξύ, το συγκρότημα θα αποτελείται από ένα κεντρικό κοινόχρηστο κτήριο 3.737,26 τμ.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ηλίας Βαρδάκης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νοτίων Περιοχών Ν. Ρεθύμνου, σημείωσε ότι το νότιο Ρέθυμνο έχει ανάγκη από καλές ποιοτικές επενδύσεις. Ωστόσο, οι μικροί κλήροι γης δεν ευνοούν την ευόδωση μεγάλων επενδύσεων, όπως εξηγεί.

Φέτος, η ευρύτερη περιοχή του νοτίου Ρεθύμνου κινήθηκε σε υψηλότερες αφίξεις σε σχέση ακόμα και από το 2019, χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό.

Να τονιστεί ωστόσο, ότι οι κλίνες στην συγκεκριμένη περιοχή δεν ξεπερνούν τις 3.500 και η ημερήσια επισκεψιμότητα δεν ξεπερνάει τους 7.000 επισκέπτες.

cretapost.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ