ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Γεωργιάδης: Σχέδιο για ανοιχτά καταστήματα στις εκπτώσεις - Στήριξη σε ένδυση, υπόδηση

0

Σχέδιο για άνοιγμα καταστημάτων κατά την περίοδο των εκπτώσεων έχει η κυβέρνηση, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί στη στήριξη των κλάδων ένδυσης και υπόδησης, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, διαπίστωσε ότι τα μέτρα για τη δημόσια υγεία έχουν τεράστιο οικονομικό κόστος, ωστόσο η κυβέρνηση έχει απόλυτο έλεγχο της οικονομίας και διαβεβαίωσε ότι «δεν θα βρεθούμε ούτε με μνημόνια, ούτε με χρεοκοπία», αναφερόμενος στις συνέπειες από τον κορονοϊό. Ο ίδιος σημείωσε απευθυνόμενος στους εμπόρους ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο και δεν θα αφήσει κανέναν χωρίς στήριξη.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες των εμπόρων καθώς δεν είναι ανοιχτές οι δραστηριότητές τους στις εκπτώσεις ωστόσο εξήγησε ότι η κυβέρνηση θα το διορθώσει και πως έχει σχέδιο, επισημαίνοντας παράλληλα ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο πρωθυπουργός παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και συζητούν με την επιτροπή λοιμωξιολόγων.
Νέα μέτρα για μικρά καταστήματα

Ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε νέα μέτρα για τα μικρά καταστήματα εντός των επόμενων ημερών, λέγοντας ότι προτεραιότητα θα δοθεί στους κλάδους της ένδυσης και της υπόδησης καθώς έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά. Ο ίδιος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο και ζήτησε πίστωση χρόνου από τους εμπόρους προκειμένου να το εφαρμόσει.

Ο,τι είπαμε πως θα καταβληθεί, έχει πληρωθεί δήλωσε ο υπουργός Ανάπυξης Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε πως οι ιδιοκτήτες που λαμβάνουν μειωμένο ενοίκιο θα λάβουν το επόμενο διάστημα τα χρήματά τους.

Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι τα μέτρα για τη δημόσια υγεία έχουν τεράστιο οικονομικό κόστος, ωστόσο η κυβέρνηση έχει απόλυτο έλεγχο της οικονομίας και δήλωσε: «Δεν θα βρεθούμε ούτε με μνημόνια, ούτε με χρεοκοπία. Θα κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις μας, θα γίνουν τα εμβόλια μας, θα αντιμετωπίσουμε την πανδημία και θα πάμε παρακάτω».

ethnos.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ