ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Η υπόθεση Κασσελάκη και τα δημοσιογραφικά όρια

0

Η πορεία του Στέφανου Κασσελάκη προς την προεδρεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει οδηγήσει σε δημοσιογραφική φρενίτιδα, η οποία κυριολεκτικά έχει ευτελίσει την δημοσιογραφία και κυρίως την ουσία του τι εννοούμε ως πολιτικό ρεπορτάζ.

Διότι άλλο είναι να καταγράφεις φαινόμενα και γεγονότα και άλλο να κάθεσαι να τρέχεις πίσω από ένα άνθρωπο, πολιτικό και υποψήφιο πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της χώρας και να ασχολείσαι ολόκληρη την ημέρα με το πότε πάει για γυμναστική, πότε τρώει, πότε κοιμάται και κυρίως το τι κάνει παρέα με τον σύντροφο του.

Όλη αυτή η ιστορία έχει ξεφύγει από κάθε όριο. Αντί να ασχολούμαστε με τον πολιτικό του λόγο και τον ρόλο που θέλει να διαδραματίσει στην εξέλιξη της χώρας, μαθαίνουμε από το τι χρώμα εσώρουχα φοράει έως το πώς πίνει τον καφέ του!Αν αυτό λέγεται πολιτικό ρεπορτάζ, αναρωτιόμαστε τι κάνουν οι «Κατίνες» στα καφενεία.

Και όλα αυτά, σε μια κρίσιμη στιγμή, που για παράδειγμα οι θέσεις του υποψηφίου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τα ελληνοτουρκικά και ιδίως για το ζήτημα του ψευδοκράτους στο κατεχόμενο μέρος της Κύπρου, προκαλούν αν μη τι άλλο προβληματισμό…

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ