ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Κ. Μητσοτάκης: Οι πυρκαγιές δοκιμάζουν τη χώρα - Τα δύσκολα είναι μπροστά μας, αλλά το κράτος είναι εδώ

0

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο ξεκίνησε με την εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις πυρκαγιές που δοκιμάζουν τη χώρα, τόνισε πως τα δύσκολα είναι μπροστά μας, όμως το κράτος είναι εδώ, ενώ ευχαρίστησε όλα τα στελέχη της πρώτης γραμμής για τη δουλειά που έκαναν στις χθεσινές πυρκαγιές.

Τα βασικά σημεία της εισαγωγικής τοποθέτησης του Κ. Μητσοτάκη

  •     Η σημερινή συνεδρίαση διεξάγεται εν μέσω των πυρκαγιών που δοκιμάζουν τη χώρα. Το κράτος είναι παρόν, είχαμε έναν εξαιρετικά δύσκολο Ιούνιο λόγω καιρικών συνθηκών. Θέλω να ξεκινήσω ευχαριστήσω όλα τα στελέχη της πρώτης γραμμής για τη δουλειά που έκαναν. Πιστεύω ότι αυτές τις ημέρες είδαμε καλύτερο συντονισμό. Είδαμε τη σημασία των drones, είχαμε καλύτερο συντονισμό.
  •     Λιγότερα από 1.000 στρέμματα κάηκαν σε Πάρνηθα και Σταμάτα. Μπαίνουμε στον σκληρό πυρήνα της αντιπυρικής περιόδου. Παράταση στην προθεσμία για τον καθαρισμό των οικοπέδων.
  •     Το μέτρο εφαρμόζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας. Πάνω από 500.000 οικόπεδα έχουν δηλωθεί στη σχετική πλατφόρμα.
  •     Θα συζητήσουμε και τα θέματα του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά και θέματα της καθημερινότητας.
  •     Μετά την έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών στα διυλιστήρια.
  •     Επιτάχυνση διορισμών. Έχουμε εντοπίσει τις παθογένειες διαδικασίες περίπλοκες που δεν αντιστοιχούν στις ανάγκες. Θα υπάρξουν μια σειρά από παρεμβάσεις για να ξεπεραστούν τα εμπόδια για να αναλάβει κάποιος τα καθήκοντά του στο Δημόσιο. Θέλουμε όλα να γίνονται πιο σύντομα. Οι υποψήφιοι θα δηλώνουν εξαρχής τη θέση που επιθυμούν. Ψηφιακά ο έλεγχος των δικαιολογητικών.

    Όσο πιο επιτυχημένη συνολικά είναι η απορρόφηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης με μετρήσιμα αποτελέσματα, τόσο πιο πολύ θα ενισχύεται και η επιχειρηματολογία μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο και το Ταμείο να αποκτήσει διάδοχο στο μέλλον.

iefimerida.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ