ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης προς Ερντογάν: Το ότι συνομιλούμε δεν σημαίνει πως υποχωρούμε

0

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κύπρο, η πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού ανήμερα της μαύρης επετείου για τα 50 χρόνια από τη τουρκική εισβολή. 

Ο κ. Μητσοτάκης, που αποδέχθηκε πρόσκληση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, θα απευθύνει χαιρετισμό στην επετειακή εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο.

Απευθυνόμενος προς τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και τα όσα είπε πριν λίγες ώρες στην κατεχόμενη Λευκωσία, ο Έλληνας πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα προς την Άγκυρα, τονίζοντας πως «το γεγονός ότι συνομιλούμε δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε ή υποχωρούμε. Η Ελλάδα συνομιλεί με όλους».

Όπως επισήμανε, «δεν υπάρχει άλλος τρόπος από αυτόν που συμμερίζεται και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών όπως διαπίστωσα και πριν λίγες μέρες. Ο τρόπος είναι η επανεκκίνηση των συνομιλιών. Άλλωστε μόνο όποιος δεν έχει επιχειρήματα αποφεύγει τον διάλογο. Αναφέρομαι σε μια κατεύθυνση που δε μπορεί να απουσιάζει και η Ευρώπη».

Δίπλα στο «Δεν ξεχνώ» προσθέτουμε άλλες τρεις λέξεις «ενωνόμαστε, επιμένουμε και αγωνιζόμαστε», είπε ακόμη στην παρέμβασή του ο κ. Μητσοτάκης. Πρόσθεσε στη συνέχεια ότι «τον μισό αιώνα που πέρασε η Κύπρος έγινε σύγχρονη δημοκρατία και στάθηκε όρθια στις ολέθριες επιπτώσεις του “Αττίλα”. Έχοντας στο πλευρό της την Αθήνα κράτησε ζωντανό το αίτημα της επανένωσης».

Ο πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας πως «δεν είμαστε εδώ μόνο για να θρηνήσουμε αλλά και για να αγωνιστούμε. Το Κυπριακό προσβάλλει τη διεθνή νομιμότητα. Ένα παράδειγμα που βρίσκει αυταρχικούς μιμητές όπως αυτό της Ουκρανίας».

proto thema

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ