ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου για την ευρεία επίθεση Χεζμπολάχ στο Ισράηλ: «Όποιος μας κάνει κακό, του κάνουμε κακό»

0

Το Ισραήλ κατέστρεψε χιλιάδες ρουκέτες της Χεζμπολάχ σήμερα το πρωί, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά την έναρξη της έκτακτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου εθνικής ασφάλειας σήμερα το πρωί στο αρχηγείο των IDF στο Τελ Αβίβ.

«Σήμερα το πρωί εντοπίσαμε τις προετοιμασίες της Χεζμπολάχ να επιτεθεί στο Ισραήλ», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Σε συνεννόηση με τον υπουργό Άμυνας και τον αρχηγό του επιτελείου των IDF, δώσαμε εντολή στις IDF να δράσουν προληπτικά για να αποσοβήσουν την απειλή».

«Οι IDF εργάζονται έκτοτε εντατικά για να αποτρέψουν τις απειλές. Κατέστρεψαν χιλιάδες ρουκέτες που είχαν στόχο το βόρειο τμήμα της χώρας» σημείωσε επιπλέον ο Νετανιάχου, ζητώντας από τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου. «Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε τη χώρα μας και να επιστρέψουν οι κάτοικοι του βορρά με ασφάλεια στα σπίτια τους», κατέληξε, συμπληρώνοντας πως το Ισραηλ θα συνεχίσει να ακολουθεί έναν απλό κανόνα: «Θα κάνουμε κακό σε όποιον μας κάνει κακό».

Υπενθυμίζεται ότι ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι «γύρω στα εκατό» αεροσκάφη του «στοχοθέτησαν και κατέστρεψαν χιλιάδες ράμπες εκτόξευσης ρουκετών της Χεζμπολάχ» στη διάρκεια των αεροπορικών επιδρομών που εξαπέλυσε για να αποτρέψει επίθεση ευρείας κλίμακας του σιιτικού κινήματος του Λιβάνου στο Ισραήλ.
Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι εξαπέλυσε «μεγάλο αριθμό drones» και «πάνω από 320» ρουκέτες Κατιούσα σε 11 στρατιωτικές βάσεις του Ισραήλ και στα κατεχόμενα από το Ισραήλ συριακά Υψίπεδα του Γκολάν, σε αντίποινα για τον θάνατο στελέχους του στρατιωτικού της βραχίονα σε ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό στις 30 Ιουλίου.

protothema.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ