ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Πάνω από τη μέση τιμή της χώρας η χιονοκάλυψη στην Κρήτη το 2023

0

 Οι μέρες χιονοκάλυψης σε Βόρεια Ελλάδα και Πίνδο ήταν λιγότερες από την κανονική τιμή, κάτι που δε συμβαίνει για περιοχές της Κρήτης, σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο

Τον χάρτη που παρουσιάζει την έκταση της χιονοκάλυψης στην Ελλάδα δημοσιεύει ο διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Κώστας Λαγουβάρδος, με την Κρήτη να αποτελεί… έκπληξη σε σχέση με τις βόρειες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο, η παρακολούθηση της έκτασης της χιονοκάλυψης στην Ελλάδα είναι απαραίτητη για την εκτίμηση των αλλαγών που παρατηρούνται λόγω της κλιματικής αλλαγής.

«Ο χάρτης παρουσιάζει την απόκλιση των ημερών χιονοκάλυψης στην Ελλάδα το 2023, σε σχέση με τη μέση τιμή των τελευταίων 20 ετών. Οι ημέρες χιονοκάλυψης στη Βόρεια Ελλάδα και την Πίνδο ήταν περίπου 15-20 ημέρες λιγότερες από την κανονική τιμή.

Οι ημέρες χιονοκάλυψης ήταν περισσότερες από τη μέση τιμή στη Στερεά Ελλάδα και σε περιοχές της Κρήτης, λόγω της κακοκαιρίας “Βαρβάρα” τον Φεβρουάριο του 2023», αναφέρει ο κ. Λαγουβάρδος.

Χάρτες ανά μήνα δίνονται στο State of the Climate 2023 του Climatebook, στον σύνδεσμο https://climatebook.gr/statistics/klimatiki-apotimisi-2023/
Χάρτης χιόνι

 Δείτε την ανάρτηση του Κώστα Λαγουβάρδου:

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ