ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Δολοφονία Κουνάλη: Aγώνας δρόμου για το DNA, πιθανή νέα προθεσμία για τον 39χρονο

0

Νέα προθεσμία είναι πιθανόν να ζητηθεί σήμερα από την υπεράσπιση του 39χρονου που φέρεται βάσει εντάλματος σύλληψης να εμπλέκεται στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του κτηνοτρόφου, Κώστα Κουνάλη, πριν από 17 χρόνια.

Δημοσιογραφικές πηγές υποστηρίζουν ότι γίνεται μία τιτάνια προσπάθεια μήπως και δοθεί κατεπείγουσα προτεραιότητα στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ σχετικά με το DNA.

Η διαδικασία της ταυτοποίησης είναι υψίστης σημασίας για την έκβαση της υπόθεσης. Ο 39χρονος ήδη έχει δώσει γενετικό υλικό προκειμένου να συγκριθεί με το DNA (δέρμα) που είχε βρεθεί στα νύχια του θύματος και εμφανίζεται ένθερμος της όλης διαδικασίας καθώς υποστηρίζει με σθένος ότι το αποτέλεσμα θα είναι αρνητικό. «Δεν είμαι εγώ ο δολοφόνος. Ούτε καν έχω πάει στην αγροικία» εξακολουθεί να ισχυρίζεται.

Έτσι, είναι πολύ πιθανόν να ζητηθεί νέα προθεσμία για την απολογία του από την αρμόδια ανακρίτρια Ηρακλείου μήπως και στο μεταξύ υπάρξει εξέλιξη με το DNA οπότε και το αποτέλεσμα θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την ποινική μεταχείριση του 39χρονου.

Όπως έχει γράψει το Cretalive.gr σε βάρος του 39χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, καθώς ταυτοποιήθηκε στην πόρτα του θύματος αποτύπωμά του, το οποίο τόσα χρόνια παρέμενε «ορφανό».

Ο ισχυρισμός που προβάλλεται είναι ότι ο πατέρας του ως αλουμινάς είχε συνεργασία με την οικογένεια Κουνάλη και στο πλαίσιο αυτό είχε τοποθετήσει μία πόρτα στην αγροικία του θύματος, στην κατασκευή της οποίας είχε βοηθήσει ο γιος του. Μάλιστα υπάρχει ο ισχυρισμός ότι στην τοποθέτηση της πόρτας είχε βοηθήσει και συγγενικό πρόσωπο του θύματος.

Το επίμαχο αποτύπωμα είχε εντοπιστεί σε κάθετο πλαίσιο πόρτας, με φορά δακτύλου από έξω προς τα μέσα.

cretalive.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ