ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Το ζήτημα της Αδεσποτίας στη Κρήτη τόνισαν οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ

0

Το ότι έθεσαν επί τάπητος στον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλο το ζήτημα της αδεσποτίας των κοπαδιών στην ύπαιθρο, ήταν μια ιδιαίτερα σωστή ενέργεια των αστυνομικών που υπηρετούν στις τοπικές υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ.

Και αυτό γιατί αποτελεί μείζον ζήτημα, αιτία για σοβαρές διενέξεις στις τοπικές κοινωνίες αφού τα ανεπιτήρητα ποίμνια προκαλούν σοβαρές ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες ενώ δεν είναι λίγα τα ατυχήματα που καταγράφονται στο οδικό δίκτυο, στο οποίο συχνά – πυκνά οι οδηγοί έρχονται αντιμέτωποι με ζώα που παραμένουν αδέσποτα από τον ιδιοκτήτη τους.

Όπως τόνισαν και οι αστυνομικοί, η αδεσποτία είναι αποτέλεσμα μια παγιωμένης κακής νοοτροπίας, που πολλές φορές η προσπάθεια να ελεγχθεί οδηγεί σε τραμπουκισμούς και απειλές εναντίον των αστυνομικών ή ακόμα και των πολιτών που «τολμούν» να καταγγείλουν σχετικά γεγονότα που τους πλήττουν καίρια.

Είναι απολύτως δεδομένο πως η αδεσποτία πρέπει να παταχθεί και ορθώς ο αρμόδιος Υφυπουργός ενημερώθηκε, ώστε να ξέρει τι ακριβώς γίνεται για να προβεί στις αντίστοιχες ενέργειες που απαιτείται.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ