ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Δέκα τέσσερις συμβάσεις έργων υπέγραψε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. Α.Ε.

0

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, ενημερώνει ότι σήμερα Τρίτη 30/07/2024, πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Ο.Α.Κ. Α.Ε. - στην Αγυιά Χανίων -  η υπογραφή των συμβάσεων που αφορούν τα δέκα τέσσερα [14] συνολικά έργα «Δημόσιου Ενδιαφέροντος» τα οποία εντάχθηκαν και θα υλοποιηθούν μέσω του Τοπικού CLLD / LEADER Νομού Χανίων.

Τις συμβάσεις, υπέγραψαν  ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, κ. Άρης Παπαδογιάννης, οι Δήμαρχοι,  Χανίων, κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, Πλατανιά, κ. Γιάννης Μαλανδράκης και Αποκορώνου, κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης καθώς και οι εκπρόσωποι των φορέων που επιλέχθηκαν, για να επωφεληθούν μέσω του εν λόγω χρηματοδοτικού εργαλείου.

Υπενθυμίζεται ότι με τις μεταφορές υπολοίπων ποσών δημόσιας δαπάνης από υποδράση σε υποδράση, και με την υπερδέσμευση έχουν ενταχθεί συνολικά όλα τα θετικά αξιολογημένα έργα,  για τα οποία είχαν υποβληθεί σχετικοί φάκελοι στην αρμόδια υπηρεσία του Ο.Α.Κ., με συνολική δημόσια δαπάνη που φθάνει τα 2.321.433,44€.

«Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, για μια ακόμη φορά, υλοποιεί με απόλυτη επιτυχία, δράσεις των προγραμμάτων Leader. Η εντυπωσιακή υπερδέσμευση που πετύχαμε, δεν έχει προηγούμενο και ανεβάζει συνολικά τον «πήχη» για την Π.Ε. Χανίων, πολύ ψηλά. Δουλέψαμε με στοχοπροσήλωση και κατορθώσαμε να αυξήσουμε σημαντικά τους πόρους που θ’ αντλήσουν τελικά οι φορείς του Δημοσίου, με την καθοριστική συνδρομή της βουλευτού Χανίων, κ. Ντόρας Μπακογιάννη. Από εδώ και πέρα ξεκινά η πιο κρίσιμη φάση. Το μεγάλο «στοίχημα» από εδώ και στο εξής, είναι η υλοποίηση των 14 σημαντικών έργων, τα οποία ευελπιστώ ότι θα ολοκληρωθούν έγκαιρα, διασφαλίζοντας συνολικά την επιτυχία του προγράμματος, για μια ακόμη χρηματοδοτική περίοδο», ανέφερε στις δηλώσεις του,  ο κ. Παπαδογιάννης.

Από τη δική τους πλευρά, τόσο οι Δήμαρχοι που συμμετείχαν στη διαδικασία, όσο και οι εκπρόσωποι των πολιτιστικών φορέων, «ευχαρίστησαν τη διοίκηση αλλά και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Ο.Α.Κ., για την άριστη συνεργασία που προηγήθηκε, αναγνωρίζοντας πως αυτή, οδήγησε στην σημαντική αύξηση των πόρων που θα διατεθούν τελικά στα Χανιά, μέσω του εν λόγω προγράμματος, για μια σειρά από σημαντικά έργα»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ