ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Γεμάτο το νησί από τουρίστες αλλά...

0

Καλύτερη από την περσινή είναι η φετινή χρονιά για τον Αρχαιολογικό Χώρο της Κνωσού ο οποίος καθημερινά δέχεται χιλιάδες επισκέπτες τόσο ξένους όσο και ντόπιους οι οποίοι κάνουν τις διακοπές τους στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τον αρχαιοφύλακα της Κνωσού Νίκο Παπαδάκη που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη, φέτος ο αριθμός των επισκεπτών είναι πολύ ψηλότερος σε σχέση με αυτόν που καταγράφηκε πέρσι.

Συγκεκριμένα φέτος τον Ιούλιο επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο 41.078 άτομα ενώ πέρσι 40.600.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μόνο ο Ιούνιος είναι πιο κάτω κατά 4.000 άτομα σε σχέση με τον περσινό ενώ για τον Αύγουστο, εξέφρασε την ελπίδα ότι ο συνολικός αριθμός των επισκεπτών θα ξεπεράσει τις 200.000.

Γεμάτη από τουρίστες η Κρήτη αλλά...

Μπορεί όμως η Κρήτη να είναι γεμάτη με τουρίστες ωστόσο η πλειοψηφία έχει περικόψει κάποιες βασικές συνήθειες που είχε παλαιότερα.

Πολύ πλέον δεν βγαίνουν για να φάνε στις ταβέρνες και στα εστιατόρια της περιοχής όπου διαμένουν, ενώ και στον Αρχαιολογικό Χώρο της Κνωσού οι επισκέπτες δεν ψωνίζουν σουβενίρ στο βαθμό που το έκαναν τα άλλα χρόνια.

Και ενώ τα νέα μπορεί να είναι ευχάριστα για τους ξενοδόχους οι επιχειρήσεις των οποίων παρουσιάζουν υψηλότατες πληρότητες αυτή την περίοδο, ένας ακόμα κλάδος, εκτός της εστίασης, που δεν τα πηγαίνει τόσο καλά όσο θα περίμενε, είναι τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και δίκυκλα.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Γραφείων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων και Δικύκλων, Μενέλαος Μαράκης, δήλωσε ότι ο κλάδος του υποφέρει καθώς πλέον η πλειοψηφία των τουριστών δεν ενοικιάζουν οχήματα για τη μετακίνησή τους αφού επιλέγουν να μείνουν μέσα στο ξενοδοχείο ή να μετακινηθούν με τα πόδια κοντά σε αυτό.

Όπως χαρακτηριστικά είπε αυτή τη στιγμή στους δρόμους της Κρήτης, το ποσοστό του στόλου των ενοικιαζομένων που κυκλοφορεί, ξεκινά από το 60 και φτάνει μέχρι και το 75% και πως όλο αυτό δεν αποφέρει τα έσοδα που θα ήθελαν οι επιχειρηματίες.

ekriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ