ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Θα διασχίσουν την Κρήτη σε 5 μέρες – «Σκυταλοδρομία Αγάπης» για τη στήριξη των παιδιών με καρκίνο και του συλλόγου “Ορίζοντας”

0

 «Σκυταλοδρομία Αγάπης» θα πραγματοποιηθεί από το Σύλλογο Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης «Ορίζοντας» μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, από τις 13 έως τις 17 Αυγούστου, με εκκίνηση την παραλία Βάι στον νομό Λασιθίου και τερματισμό την παραλία Φαλάσαρνα στον νομό Χανίων.

Πρόκειται για πρωτοβουλία του Μανώλη Βασιλειάδη για την προβολή και την οικονομική ενίσχυση του «Ορίζοντα» στο πλαίσιο της οποίας, τρεις δρομείς θα μοιράζονται τη σκυτάλη διασχίζοντας την Κρήτη και θα την παραδίδουν σε όποιον θελήσει να τρέξει μαζί τους. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παρακολουθούν ζωντανά το σημείο που βρίσκεται η σκυτάλη και να την πάρουν στα χέρια τους ή να την παραδώσουν, όταν και όπου εκείνοι θέλουν. Η ομάδα των τριών δρομέων θα διανυκτερεύσει διαδοχικά στον Άγιο Νικόλαο, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και τα Χανιά. Σε κάθε σημείο διανυκτέρευσης θα υπάρχει κουμπαράς ελεύθερης συνεισφοράς. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στον Σύλλογο Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης «Ορίζοντας» για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.

Ο «Ορίζοντας» σκοπό έχει τη στήριξη παιδιών και ενηλίκων που πάσχουν από καρκίνο, ιδρύθηκε το 2004 είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σύλλογος, ο οποίος δραστηριοποιείται στο πλαίσιο του εθελοντισμού, χωρίς κρατική επιχορήγηση. Στοχεύει στην οικονομική, υλική και ηθική στήριξη ασθενών που πάσχουν από καρκίνο με δράσεις που αφορούν στη φιλοξενία ασθενών και των συνοδών τους σε ξενώνες του «Ορίζοντα» στην Αθήνα, δωρεά συστήματος ψύξης κατά της αλωπεκίας για ασθενείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία στο Γεν. Νοσοκομείο Χανίων «Αγ.Γεώργιος», καταγραφή υποψήφιων εθελοντών δοτών μυελού των οστών, ενημέρωση ενδιαφερόμενων για δωρεά ομφαλικών βλαστοκυττάρων, συλλογή δωρεών μαλλιών και διοργάνωση εκδηλώσεων πολιτιστικών, ενημερωτικών, αθλητικών καθώς και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Σκυταλοδρομίας Αγάπης, μπορούν να συμμετάσχουν άτομα 18 ετών και άνω, ενώ παιδιά κάτω των 18 μπορούν να συμμετάσχουν μόνο με τη συνοδεία του κηδεμόνα τους. Για τη συμμετοχή στη «Σκυταλοδρομία Αγάπης» δεν απαιτείται εγγραφή. Κάθε ενδιαφερόμενος θα συμπληρώσει μία λίστα με τα στοιχεία του πριν πάρει τη σκυτάλη στα χέρια του, δεν απαιτείται επίσης πληρωμή, ενθαρρύνεται, όμως, η ελεύθερη συνεισφορά στον κουμπαρά της διοργάνωσης για την ενίσχυση του Συλλόγου Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης «Ορίζοντας» ή η ηλεκτρονική κατάθεση δωρεάς στην Τράπεζα Πειραιώς: GR36 0172 7580 0057 5802 1280 427 με αιτιολογία Σκυταλοδρομία Αγάπης & Ονοματεπώνυμο.

Για λόγους ασφάλειας των συμμετεχόντων, η σκυτάλη θα «τρέξει» εκτός ΒΟΑΚ. Εξαίρεση αποτελούν δύο μόνο διαδρομές, από τις Σίσες μέχρι το Φόδελε και από το Καλάμι μέχρι τον κόμβο της Σούδας. Και στις δύο αυτές διαδρομές η σκυτάλη θα βρίσκεται αποκλειστικά στα χέρια των τριών δρομέων της διοργάνωσης.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ