ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Γιατροί έσωσαν από βέβαιο θάνατο, ασθενή στο Κέντρο Υγείας

0

Εξαιρετική δουλειά που είχε ως αποτέλεσμα να σωθεί η ζωή ενός νέου ανθρώπου έκανε το ιατρικό προσωπικό την περασμένη Δευτέρα στο Κέντρο Υγείας Καντάνου, στα Χανιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενας 38χρονος προσήλθε στο κέντρο με πόνους στο στήθος και λίγα λεπτά μετά την άφιξή του, έπαθε καρδιακή ανακοπή.

Ήταν τυχερός για δύο λόγους: από τη μια, ότι πρόλαβε να φτάσει στο κέντρο υγείας και από την άλλη, ότι το προσωπικό αντέδρασε άμεσα και προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης, χωρίς καμία χρονοτριβή.

Στη διαδικασία συμμετείχαν η υποδιεύθύντρια του κέντρου, δύο ειδικευμένοι κι ένας αγροτικός γιατρός, που επανέφεραν τον άνθρωπο δύο φορές, καθώς στην πορεία έπαθε και δεύτερη ανακοπή.

Τελικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων, σε σοβαρή κατάσταση μεν, αλλά ζωντανός.

Τέτοιες περιπτώσεις αποδεικνύουν έμπρακτα ότι το δημόσιο σύστημα υγείας είναι αναντικατάστατο και πως εκτός από τα μεγάλα νοσοκομεία, πρέπει οπωσδήποτε να είναι πλήρως στελεχωμένες όλες οι ιατρικές δομές στην επαρχία, από τα κέντρα υγείας ως τα περιφερειακά ιατρεία.

Αν δεν υπήρχε το κέντρο υγείας στην περιοχή ή αν εκείνη την ώρα δεν υπήρχε προσωπικό ικανό να διαχειριστεί μια τέτοια κατάσταση, είναι δεδομένο ότι θα μιλούσαμε για τον χαμό ενός νέου ανθρώπου.

Μόνο ένα δημόσιο, προσβάσιμο και πλήρες σύστημα υγείας μπορεί να προστατέψει αποτελεσματικά τη ζωή των πολιτών. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που όλοι πληρώνουμε γι’ αυτό.

zarpanews.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ