ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Στην «πίεση» τα νοσοκομεία λόγω υποστελέχωσης, καλοκαιριού και... τουρισμού

0

Στο «κόκκινο» λόγω καλοκαιριού και τουρισμού βρίσκονται τα νοσοκομεία που λειτουργούν σε συνθήκες μεγάλης πίεσης με αύξηση των τροχαίων, τις άδειες του προσωπικού και κλειστές κλίνες ΜΕΘ για να αποστειρωθούν, όπως συμβαίνει αυτή την περίοδο κάθε χρόνο.

Επιπλέον τα χειρουργεία είναι μειωμένα κατά 50% μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου και προτεραιότητα δίνεται ασφαλώς στα επείγοντα.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζελείου ο Βαγγέλης Βολακάκης, από τις 5 έως τις 15 Αυγούστου, δηλαδή για ένα δεκαήμερο παραμένουν κλειστά 2 από τα 12 κρεβάτια εντατικής και το νοσοκομείο μένει με 10 κλίνες.

«Ειδικά το καλοκαίρι η πληρότητα είναι πολύ υψηλή και το πρόβλημα είναι οι ελλείψεις σε προσωπικό», ανέφερε.

Όπως είπε η κλινική του χρειάζεται επιπλέον 3 γιατρούς και 10 νοσηλευτές, ενώ ο ίδιος και άλλοι συνάδελφοί του υποχρεούνται να κάνουν εφημερίες και σε άλλα νοσοκομεία, όπως αυτό του Αγίου Νικολάου.

Το νοσηλευτικό ίδρυμα αναγκάστηκε να κλείσει 2 κρεβάτια ΜΕΘ από τα 6 που λειτουργούσε, γιατί δεν υπάρχουν γιατροί.

Στο ΠΑΓΝΗ επίσης έκλεισαν κρεβάτια ΜΕΘ για αποστείρωση, τώρα όμως βρίσκονται στο σύνολό τους σε λειτουργία.

Ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γιώργος Χαλκιαδάκης δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη ότι από τις 22 Ιουλίου έως και τις αρχές Σεπτεμβρίου οι χειρουργικές επεμβάσεις είναι μειωμένες κατά 50% για τις άδειες του προσωπικού, όπως συμβαίνει κάθε καλοκαίρι.

Εντωμεταξύ, απερίγραπτος συνωστισμός δημιουργείται στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων σε ημέρες και νύχτες εφημερίας, ειδικά τώρα που βρισκόμαστε στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου.

Τα ασθενοφόρα καταφθάνουν το ένα μετά το άλλο και οι γιατροί κάνουν αγώνα δρόμου για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο που περιμένει επί ώρες να ολοκληρώσει τις εξετάσεις του.

Τροχαία, μέθη, παθολογικά προβλήματα, ατυχήματα που σημαίνει πάνω από 500 άτομα σε κάθε εφημερία και ένας ασθενής ανά δυο λεπτά στα Επείγοντα.

ekriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ