ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Εφοδιάζονται με ντόπιο κρέας τα κρεοπωλεία - Τί θα γίνει με τις τιμές

0

 Ανάσα για τους κτηνοτρόφους της Κρήτης μετά την επαναλειτουργία των σφαγείων σε Ρέθυμνο, Χανιά και Λασίθι ύστερα από τα απαγορευτικά μέτρα που είχαν επιβληθεί λόγω πανώλης.

Όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κρεοπωλών Ηρακλείου, Λευτέρης Ντουράκης η εικόνα στο Ηράκλειο είναι θετική παρά το γεγονός ότι η Περιφερειακή Ενότητα του Ηρακλείου βρίσκεται ακόμη σε καραντίνα εξαιτίας των δύο κρουσμάτων πανώλης που είχαν εντοπιστεί το προηγούμενο διάστημα σε δύο ποιμνιοστάσια σε Εθιά  και Παρανύμφους του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή (23/08) θα ληφθούν οι αποφάσεις για το εάν θα ανοίξουν τα σφαγεία ή όχι στο Ηράκλειο όπως δήλωσε στο Ραδιο Κρήτη ο Γενικός Γραμματείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Στρατάκος.

Τα κρεοπωλεία του Ηρακλείου έχουν ξεκινήσει τον εφοδιασμό και την προμήθεια ντόπιων κρεάτων από Ρέθυμνο και Λασίθι ενώ όπως σημείωσε ο κ. Ντουράκης τα καταστήματα των κρεωπολείων δεν αντιμετωπίζουν εκείνοι το μεγάλο πρόβλημα αλλά οι κτηνοτρόφοι.

Γάμοι και βαφτίσεις σπεύδουν να αλλάξουν το μενού

Ωστόσο η μέχρι στιγμής εξέλιξη της διαδικασίας κυλάει ομαλά ενώ την ίδια ώρα οι γάμοι της τρέχουσας εβδομάδας σπεύδουν να αλλάξουν το μενού τους, αντικαθιστώντας το κοτόπουλο, το χοιρινό και το μοσχάρι με γαμοπίλαφο, αντικριστό και οφτό αρνί, κάτι που ήταν αναμενόμενο καθώς το αρνί αποτελεί γαστρονομική κληρονομιά του νησιού.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κρεοπωλών Ηρακλείου ανέφερε ακόμη το ενδεχόμενο μιας ελαφριάς αύξησης στην τιμή του αρνιού.

Τέλος οκ Ντουράκης σχολίασε πως τόσο οι ιδιοκτήτες των κρεοπωλείων όσο και οι κτηνοτρόφοι αναμένουν με αγωνία την απόφαση της Παρασκευής για το άνοιγμα των σφαγείων στο Ηράκλειο αν και ''πιστεύω σε ένα θετικό αποτέλεσμα'' δήλωσε.

ekriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ