ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Τουρισμός: «Βουλιάζει» η Κρήτη τον Αύγουστο από επισκέπτες - Πόσο ικανοποιημένοι είναι οι επιχειρηματίες της εστίασης

0

 Χιλιάδες κόσμου καταφθάνει τον Αύγουστο στην Κρήτη, βουλιάζοντας το νησί, με τους επιχειρηματίες της εστίασης να δηλώνουν κατά βάση ικανοποιημένοι από την πορεία της τουριστική ροής δεδομένων των συνθηκών της ακρίβειας που αποτρέπει τους περισσότερους επισκέπτες από το να ανοίξουν τα πορτοφόλια τους όπως παλαιότερα. Την ίδια στιγμή, για αύξηση των ροών μιλούν οι τουριστικοί πράκτορες, οι οποίοι δέχονται κάποια παράπονα κυρίως για τον αριθμό διανυκτερεύσεων στα ξενοδοχεία

  •     Παρά τον πολύ κόσμο «τραυματίζεται» η εστίαση του νησιού
  •     Οι ανατιμήσεις επηρεάζουν επιχειρηματίες και πελάτες
  •     Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι καταστηματάρχες δεδομένων των συνθηκών
  •     «Πάμε με αισιοδοξία για το κλείσιμο της σεζόν»
  •     Γκρίνια για τις μειωμένες διανυκτερεύσεις δέχονται οι τουριστικοί πράκτορες

Αύγουστος και δε πέφτει καρφίτσα στην Κρήτη, αφού διαχρονικά είναι ο μήνας που οι χιλιάδες επισκέπτες βουλιάζουν το νησί. Η εστίαση, που κατέχει ένα μεγάλο κομμάτι της πίτας του τουρισμού, βλέπει την αγοραστική δύναμη των πελατών εμφανώς επηρεασμένη από την ακρίβεια που γονατίζει τα νοικοκυριά.

Την ίδια στιγμή πάντως, οι επιχειρηματίες της εστίασης κρατούν ψηλά τη σημαία της αισιοδοξίας για τη φετινή σεζόν, δηλώνοντας ευχαριστημένοι με την κίνηση και ελπίζοντας σε παράταση της σεζόν.

Παράλληλα, επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις για αύξηση των τουριστικών ροών από πλευράς των ταξιδιωτικών πρακτορείων, με τον προβληματισμό να εστιάζεται κυρίως στη μείωση του αριθμού διανυκτερεύσεων στις ξενοδοχειακές μονάδες.

Δείτε το βίντεο:

 

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ