ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας στην Περιφέρεια Κρήτης

0

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Θανάσης Δεβλιώτης επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Στη συνάντηση παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Γιώργου Πιτσούλη και του Προέδρου του οδοντιατρικού συλλόγου Ηρακλείου Γιάννη Σμπώκου, ο κ. Δεβλιώτης ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για την πραγματοποίηση του πανευρωπαϊκού συνεδρίου δημόσιας οδοντιατρικής υγείας που θα γίνει από τις 3 έως και τις 5 Οκτωβρίου 2024 στο Ηράκλειο με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Οι  εκπρόσωποι των οδοντιάτρων ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για τη διαχρονική στήριξη και τις πρωτοποριακές δράσεις της Περιφέρειας Κρήτης στα θέματα πρόληψης και προαγωγής της στοματικής υγείας στο νησί που αναμένεται να επεκταθεί μέσω της κινητής οδοντιατρικής μονάδας της Περιφέρειας Κρήτης και στην Αττική.

Παράλληλα όπως έγινε γνωστό, στην Αττική, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, τον Οκτώβριο του 2024 θα παρουσιαστεί η επιτυχημένη θεατρική παράσταση «Ο Γιατρός ο Κάστορας των Δοντιών ο Μάστορας» που αποτελεί παραγωγή της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε θερμά για την επίσκεψη τον κ. Δεβλιώτη αλλά και τον κ. Σμπώκο, ενώ από την πλευρά του ο κ. Πιτσούλης ανέφερε, ότι, η Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα μαζί με το εγχείρημα του «Γιατρού του Κάστορα των Δοντιών τον Μάστορα»  αλλά και όλες οι παρεμβάσεις που γίνονται κάθε χρόνο από την Περιφέρεια Κρήτης με αποδέκτες πολλές χιλιάδες παιδιών ως ωφελούμενους έχει γίνει πρότυπο για όλη την Ελλάδα.

Ο κ. Αρναουτάκης και ο κ. Πιτσούλης ευχαρίστησαν τους Οδοντιατρικούς Συλλόγους της Κρήτης, τη Δ/νση Εκπαίδευσης Κρήτης,  για τη συνεργασία που συνεχίζεται  και φέτος με την ίδια δυναμική. Ο κ. Πιτσούλης μάλιστα ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της ομοσπονδίας οδοντιάτρων Ελλάδος Θανάση Δεβλιώτη  για την αναγνώριση της προσπάθειας της Περιφέρειας Κρήτης στην ανάπτυξη δράσεων πρόληψης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ