ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Επίσκεψη Αντιπροσωπείας από τη Δημοκρατία της Κορέας στην Περιφέρεια Κρήτης

0

Αντιπροσωπεία μελών της κυβέρνησης και του ακαδημαϊκού χώρου από την Δημοκρατία της Κορέας επισκέφθηκε σήμερα την Περιφέρεια Κρήτης. Στη συνάντηση οι δύο πλευρές συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις για κοινά θέματα ενδιαφέροντος και προκλήσεις, όπως ο σχεδιασμός και η υλοποίηση πολιτικών για την προστασία της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομίας, μέσω της βιώσιμης ανάπτυξης, τη διαχείριση των απορριμμάτων, την πρόληψη των πλημμυρών και τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, όντας και οι δύο νησιωτικές περιοχές, αλλά και για τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει η Περιφέρεια Κρήτης για τη Δημοκρατία της Κορέας.

Οι Κορεάτες έδειξαν ενδιαφέρον να ενημερωθούν για τις συνέργειες της Κρήτης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις καλές πρακτικές από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα που έχει υλοποιήσει η Περιφέρεια Κρήτης και προσκάλεσαν να συμμετέχει και η Κρήτη στη μεγάλη Διεθνή Έκθεση για τα νησιά, που διοργανώνουν το 2026.

Ο Γιώργος Πιτσούλης Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κρήτης στο χαιρετισμό του, εξέφρασε τη χαρά του που υποδεχόμαστε αντιπροσωπεία από την Κορέα στο φιλόξενο νησί μας. «Νησί του πολιτισμού και της φιλοξενίας από τα βάθη των αιώνων. Σε ένα πολιτισμό που αναπτύχθηκε χιλιάδες χρόνια πριν με βάση την εξωστρέφεια και που στο ίδιο μοτίβο διανθίζοντας το, φιλοδοξούμε κι εμείς να συνεχίσουμε. Σ' αυτό το πλαίσιο της εξωστρέφειας της  ενδυνάμωσης και ανάπτυξης των σχέσεων με άλλες περιφέρειες και άλλες χώρες  εντάσσεται και η δική σας επίσκεψη. Ευελπιστούμε και επενδύουμε στην ανάπτυξη των διμερών μας σχέσεων».

Ο Γιώργος Αλεξάκης Εντεταλμένος  Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων παρουσίασε στους Κορεάτες την Κρήτη ως «τη μικρή ήπειρο που βρίσκεται μέσα σε ένα νησί» και ως λίκνο του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία (European Green Deal) και την εφαρμογή των 17 Στόχων του ΟΗΕ μέσα από τις Περιφερειακές Στρατηγικές της Κρήτης και την Πολιτική της Έξυπνης Εξειδίκευσης που εφαρμόζουμε. Ο Γ. Αλεξάκης αναφέρθηκε ακόμη στις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί, στα Ευρωπαϊκά Ανταγωνιστικά προγράμματα που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης και στα Ευρωπαϊκά Δίκτυα Συνεργασιών που συμμετέχει.

Ο Μαρίνος Κριτσωτάκης Γενικός Διευθυντής Βιώσιμης Ανάπτυξης Περιφέρειας Κρήτης αναφέρθηκε στα φυσικά χαρακτηριστικά, στα κύρια περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα του νησιού μας και τους τρόπους διαχείρισης τους.

Η Άννα Καγιαμπάκη Διευθύντρια Περιβάλλοντος Περιφέρειας Κρήτης  ανέλυσε την εφαρμοζόμενη πολιτική για τις Προστατευόμενες Περιοχές του Δικτύου Φύση (Nature) 2000 και παρουσίασε τις οικοσυστημικές υπηρεσίες που προσφέρουν αυτές οι περιοχές στους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι Τζίνα Αποστολάκη και Δέσποινα Ρήγα συνεργάτες της Περιφέρειας Κρήτης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ