ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Γ. Πικράκης: «Η κυβέρνηση μας περνάει για ζητιάνους ή ξεφτίλες»

0

Οργή στους κόλπους των ένστολων έχει προκαλέσει η εξαγγελία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ περί αύξησης των νυκτερινών αφού, όπως υποστηρίζουν, αντιμετωπίζονται για μία ακόμα φορά απαξιωτικά και ντροπιαστικά.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του γνωστού Ηρακλειώτη συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. Γιώργου Πικράκη, ο οποίος ανήκει και στο διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων. «Να γελάσουμε ή να κλάψουμε, δεν ξέρω πραγματικά» σημειώνει, ενώ σε άλλο σημείο γράφει: «Ντροπή και πάλι ντροπή, ας πάρουν πίσω να μην τους τα στερήσουμε..»

Η ανάρτηση του Γ. Πικράκη, στην οποία εξηγεί τι ακριβώς σημαίνει πρακτικά η εξαγγελλόμενη αύξηση στα νυκτερινά, είναι η ακόλουθη:

<<Μια μικρή αναγνώριση για την προσφορά τους. Κατέληξα εξαντλώντας κάθε δημοσιονομικό περιθώριο. Αυτοί που φορούν το εθνόσημο πρέπει να νιώθουν πως η πατρίδα είναι πάντα δίπλα τους>>
 Δήλωσε ο Πρωθυπουργός.
 Να γελάσουμε ή να κλάψουμε δεν ξέρω πραγματικά.
Μάλλον η κυβέρνηση μας περνάει για ζητιάνους ή κακομοίρηδες.
Το 20% που ανακοινώθηκε στην αύξηση της νυχτερινής αποζημίωσης αντιστοιχεί σε 0.5 ευρώ περίπου μικτά την ώρα δηλαδή 15 έως 20 ευρώ τον μήνα για το 60% των αστυνομικών ΑΝ κάνεις τα νυχτερινά (που ελάχιστοι τα κάνουν όλα και ορισμένοι λόγω της φύσης της υπηρεσίας τους δεν εργάζονται καθόλου νύχτα) και στο τέλος του χρόνου ίσως η εφορία τα πάρει όλα πίσω ξανά.
Τόσο αξίζει μάλλον η νυχτερινή υπηρεσία για όσους παίρνουν αποφάσεις όταν όλοι ξέρουμε ότι τη νύχτα γίνονται η πλειοψηφία των σοβαρών εγκλημάτων και έχουμε τις περισσότερες επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών αυτές τις ώρες.
 Ντροπή και πάλι ντροπή ας τα πάρουν πίσω να μην τους τα στερήσουμε".

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ