ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Συναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Διασύνδεσης με Ερευνητικά και Ακαδημαϊκά Ιδρύματα με επιστήμονες του ΙΤΕ και του Πανεπιστημίου Κρήτης για θέματα δημόσιας υγείας

0

Για την εξέλιξη δύο σημαντικών προγραμμάτων που αφορούν την δημόσια υγεία και υλοποιούνται στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτύξει η Περιφέρεια Κρήτης με το ΙΤΕ και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, αντίστοιχα, ενημερώθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης σε θέματα Διασύνδεσης με Ερευνητικά και Ακαδημαϊκά Ιδρύματα Γιώργος Ματαλλιωτάκης, σε συναντήσεις που είχε με τους επιστημονικά υπεύθυνους των έργων, παρουσία του αναπληρωτή διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, δρ. Αντώνη Παπαδάκη.

Τα αποτελέσματα του προγράμματος εντομολογικής επιτήρησης και την καθοριστική συμβολή του στην επιτυχία των ψεκασμών καταπολέμησης κουνουπιών εξήγησε στον Αντιπεριφερειάρχη ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, καθηγητής Γιάννης Βόντας. Παράλληλα συζητήθηκαν οι δυνατότητες περεταίρω συνεργασίας της Περιφέρειας Κρήτης με το Ινστιτούτο, σε πεδία όπως η φυτοπροστασία, η ορθολογική χρήση φυτοφαρμάκων κλπ.

Η λειτουργία ιατρείου εργασίας για την Περιφέρεια Κρήτης αποτέλεσε αντικείμενο ξεχωριστής συνάντησης που είχε ο κ. Ματαλλιωτάκης με τον αναπληρωτή καθηγητή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Εμμανουήλ Συμβουλάκη. Ο κ. Συμβουλάκης εξήγησε τους στόχους που έχουν τεθεί για το ιατρείο εργασίας, καθώς και τον τρόπο οργάνωσης του, ενώ συζητήθηκε ακόμη η προοπτική περεταίρω ανάπτυξής του.

«Η Περιφέρεια Κρήτης έχει θέσει σε προτεραιότητα τα θέματα που σχετίζονται με τον ευαίσθητο χώρο της υγείας και ιδιαίτερα τα ζητήματα που αφορούν την δημόσια υγεία. Η συνεργασία μας με τα ερευνητικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα διασφαλίζει την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων και το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρονται. Στον τομέα της δημόσιας υγείας κατορθώνουμε να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το επιστημονικό έργο που παράγεται στην Κρήτη, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Στόχος, που έχει θέσει ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, είναι να επιμείνουμε σε αυτή την προσπάθεια», δήλωσε ο κ. Ματαλλιωτάκης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ