ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

«Η τέχνη του ρυθμού στην Εκπαίδευση – Μουσική στην κοινότητα», με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

0

Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Εργαστήρι Θεάτρου-Κινηματογράφου-Μουσικής του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου, διοργανώνουν για μία ακόμα χρονιά το καινοτόμο ερευνητικό-εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Η τέχνη του ρυθμού στην Εκπαίδευση – Μουσική στην κοινότητα». Όπως δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Ισότητας της Περιφέρειας Κρήτης  Γωγώ Μηλάκη: «Η τέχνη του ρυθμού στην εκπαίδευση αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο ανάπτυξης δεξιοτήτων, διατήρησης της πολιτιστικής ταυτότητας και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής. Η Περιφέρεια Κρήτης, υποστηρίζοντας τις δράσεις αυτές, ενδυναμώνει το εκπαιδευτικό σύστημα και προσφέρει στους μαθητές/τριες, στους φοιτητές/τριες, στους/στις εκπαιδευτικούς, αλλά και στην ευρύτερη κοινότητα, έναν μοναδικό τρόπο πολιτιστικής και καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, έκφρασης και δημιουργίας».
Ο νέος κύκλος εργαστηρίων ξεκίνησε στο Ηράκλειο την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στο 20ο και 56ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου για τους νέους/νέες συμμετέχοντες/ουσες του ακαδημαϊκού έτους 2024-2025.
Η επόμενη συνάντηση είναι την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου και ώρα 19:30 στο 20ο & 56ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου. Νέες εγγραφές θα γίνονται δεκτές όλες τις Τετάρτες του Νοεμβρίου στον χώρο διεξαγωγής των εργαστηρίων.
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται για όγδοη συνεχόμενη χρονιά στο Ηράκλειο, αλλά και στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις της Κρήτης, με περισσότερους/ες από 3.500 συμμετέχοντες/ουσες και πρόκειται για έναν κύκλο εργαστηρίων διδασκαλίας ρυθμού και κρουστών από μουσικές παραδόσεις της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.
Συγκεκριμένα, για το Ηράκλειο, τα σεμινάρια δίωρης διάρκειας, διεξάγονται κάθε Τετάρτη στο 20ο & 56ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου και απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς Γενικής και Ειδικής Αγωγής, φοιτητές/τριες όλων των ειδικοτήτων, επαγγελματίες υγείας και σε όσους/ες επιθυμούν να αναπτύξουν προσωπικές, κοινωνικές και επαγγελματικές δεξιότητες, μέσα από τη διερεύνηση της σχέσης τους με τον ρυθμό, τη μουσική και τα κρουστά.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και δεν απαιτείται προηγούμενη γνώση μουσικής.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής: https://forms.gle/rAKY1UwvhyfFCuQ8A

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ