ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αγαπητέ μου Νικόλα..

0

Γύρισε χρόνε... γύρισε!!!

Θα μπορούσε να είναι και μια προσευχή σε τούτες τις δύσκολες στιγμές, που το βάρος των γκρίζων μαλλιών είναι για κάποιους υπερβολικό.

Γύρισε χρόνε...γύρισε!!!

Όχι μόνο για μένα, δεν σε διεκδικώ μόνο εγώ!!! Σε λαχταρούμε όλοι όσοι σεργιανίσαμε πάνω στις μαλτέζικες πλάκες του λιμανιού. Σε καρτερούν όλοι εκείνοι που κάποτε πόζαραν μπροστά από την Αποβάθρα του Τελωνείου θαυμάζοντας την απαστράπτουσα καινούργια Mercedes Benz με αριθμό κυκλοφορίας ΚΡ-81, του ναυτιλιακού πράκτορα Κώστα Χαμαράκη.

Γύρισε χρόνε... γύρισε!!!

Γύρνα πίσω με την ελπίδα και την φωτιά της ξεχασμένης νιότης δίπλα από το γερασμένο Βίντσι που χρόνια τώρα αγέρωχο καρτερά τα μότορ-σιπ για να τα απαλύνει από το βάρος τους.

Γύρνα ρε χρόνε αλήτη!!!

Γιατί ακόμα στέκει εκεί στο καρνάγιο το "σπιτάκι" των ναυτοπροσκόπων... και όταν καμιά φορά ο μπονέντης "πέφτει", ακούγεται από μακριά ο ξερός κρότος που άφησε πίσω του το παλιό γερμανικό περίστροφο το καλοκαίρι του '58!!!

Έλα ξανά όπως τότε!!!

Σχεδόν αναπνέουμε για την επιστροφή σου... Να ζωγραφίσουμε την πλώρη της Ζωοδόχου Πηγής και την πρύμνη του Ποσειδώνα. Όπως τότε... να "νοικιάσουμε" με 3 δραχμές την ώρα την ΧΡΥΣΟΎΛΑ από τον μπάρμπα Νικόλα τον Κουμιώτη και ανοιχτούμε μεσοπέλαγα κάνοντας τους καπετάνιους!!!

Έλα ρε μπαγάσα έστω και για λίγο γιατί χωρίς την δική σου επιστροφή όλα τώρα πια μοιάζουν με μια σιωπή που δεν έχει τέλος... Που δεν τελειώνει ποτέ!!!

Ξέρω πως είναι δύσκολο αυτό που σου ζητώ. Τώρα πια σε έχουν κερδίσει άλλοι... πιο νέοι και πιο όμορφοι από εμάς και αυτό ίσως να σε κάνει να το σκέφτεσαι!!! Δεν στα γράφω όλα αυτά για να σε κρίνω αλλά για να σε πείσω έστω και για λίγο πίσω να γυρίσεις και μετά... φύγε για πάντα!!!

Άλλωστε, ποτέ μέχρι σήμερα κανένας δεν γύρισε τον χρόνο πίσω και δεν τον κράτησε για πάντα κοντά του.

Όμως έλα... πλησιάζει Ιούλιος κι εμείς βάψαμε τα παιδικά μας κρεβάτια στο χρώμα το δικό σου. Γύρνα όχι μόνο για εμάς, μα και για όλους εκείνους που  πολλά καλοκαίρια πριν τους έχεις πάρει μαζί σου!!!

Γύρισε χρόνε... γύρισε!!!

ΜΘΚ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ