ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αγαπητέ μου Νικόλα..

0

Το 1948 ο επιθεωρητής Φυσικής Αγωγής Ρεθύμνου Εμμανουήλ Πιτσούλης οργάνωσε τους πρώτους κολυμβητικούς αγώνες στην πόλη μας μετά από την Γερμανική κατοχή. Σε εκείνη την προσπάθεια του είχε την βοήθεια, την στήριξη και την αρωγή από τον γραμματέα της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΣΤΉΡ Μίμη Λιονή, που αργότερα ονομάστηκε ΑΣΤΕΡΑΣ, καθώς και άλλα τοπικά αθλητικά σωματεία. Επίσης στην προσπάθεια αυτή συμμετείχαν και αθλητικά σωματεία των Μικρασιατών και των Αρμένηδων που είχαν έρθει στο Ρέθυμνο ως πρόσφυγες. Η όλη προσπάθεια και οργάνωση τελούσε υπό την Νομαρχιακή Επιθεώρηση Σωματικής Αγωγής Ρεθύμνου. Έτσι προκηρύχθηκαν οι πρώτοι μεταπολεμικοί κολυμβητικοί αγώνες στις 10 Αυγούστου του 1948.

Ως υδάτινος χώρος είχε επιλεγεί το Ενετικό Λιμάνι της πόλης μας. Οι αγώνες άρχισαν στις 10 το πρωί και τους παρακολούθησαν πλήθος κόσμου και όλοι οι επίσημοι φορείς της πολιτείας. 

Μετά από το πέρας των αγώνων η εκδήλωση εκείνη έκλεισε με τους αγώνες των λέμβων... 

Τις περίφημες Λεμβοδρομίες!!!

Την επόμενη χρονιά του 1949 ο αείμνηστος δικηγόρος Πολύβιος Τσάκωνας ίδρυσε τον ΝΑΥΤΙΚO OΜΙΛΟ ΡΕΘYΜΝΟΥ με πρόεδρο τον ίδιο και ανάλαβε την ευθύνη της οργάνωσης και διεξαγωγής των αγώνων για τα επόμενα πολλά χρόνια. 

Μάλιστα οι κολυμβητικοί αγώνες τότε επεκτάθηκαν και γινόταν για αρκετά χρόνια όχι μόνο στο Ενετικό Λιμάνι, αλλά και σε υδάτινο χώρο στο παραθαλάσσιο χωριό της Αγίας Γαλήνης.

Από εκείνους τους αγώνες του 1957 που έγιναν στην Αγία Γαλήνη είναι και η φωτό που σήμερα σου στέλνω. Οι κολυμβητές είναι όλοι της ομάδας του ΑΣΤΈΡΑ.

Όρθιοι από αριστερά.

Κουκουβάγιας Αντώνης (διοικητικό μέλος της ομάδας), Λουκάκης Νίκος, Μυλωνάκης Πελοπίδας, Μαραγκουδάκης Γιάννης, Βογιατζής Γεώργιος, Χατζάκης Γιώργος, δεν αναγνωρίστηκε, Νουχάκης Γιώργος, Λιονής Μίμης, Ηλιάκης Μιχάλ.

Καθιστοί από αριστερά.

Βαμβουτσόγλου Νίκος, Πίσσας Αντώνης,

Αμπατζής Μανώλης, Γαλανάκης Μανώλης,

Παπαδάκης Σπύρος, Αντωνογιαννάκης Εμμ.

Κατάλαβες Νικόλα μου!!!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ