ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Χορωδία του Μουσικού Καρπού επαναλειτουργεί και καλεί μαθητές 8 έως 16 ετών με Δωρεάν Συμμετοχή

0

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι η χορωδία του Μουσικού Καρπού επαναλειτουργεί μετά από μια περίοδο παύσης λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύσανε. Η χορωδία αποτελεί έναν χώρο έκφρασης και δημιουργικότητας, στον οποίο μαθητές από 8 έως 16 ετών έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις μουσικές τους ικανότητες, να ενισχύσουν τις φωνητικές τους ικανότητες και να αποκτήσουν βασικές γνώσεις μουσικής θεωρίας.

Τα προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν όλη το σχολική χρονιά 2023-24 θα περιέχουν μουσικές δραστηριότητες, περιλαμβάνοντας εβδομαδιαίες πρόβες και σεμινάρια με έμπειρους δασκάλους της μουσικής και ιδιαίτερα του χορωδιακού τραγουδιού. Ένας από τους σκοπούς μας είναι να επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη του μουσικού ταλέντου κάθε μαθητή και την ενθάρρυνση της έκφρασης της προσωπικότητάς τους μέσα από τη μουσική και ιδιαίτερα, μέσα από το χορωδιακό τραγούδι.

Καθώς η προσφορά μας βασίζεται στον πολιτισμό και την προαγωγή της μουσικής, η συμμετοχή είναι απόλυτα δωρεάν για όλους τους ενδιαφερόμενους, κάτι που το έχουμε καταφέρει από τη πρώτη στιγμή της δημιουργίας του Μουσικού Καρπού. Επιθυμούμε να δώσουμε την ευκαιρία σε κάθε παιδί να ανακαλύψει τον μουσικό κόσμο και να αναπτύξει τις μουσικές του ικανότητες, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι η μουσική ενώνει ανθρώπους, ενισχύει τον σεβασμό και την αλληλεγγύη, και εμπλουτίζει την κοινωνία. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε μια φιλόξενη και καλλιεργημένη ατμόσφαιρα, όπου τα νέα ταλέντα θα ανθίσουν και θα δημιουργήσουν αξέχαστες μουσικές στιγμές, αλλά και οι μαθητές που δεν έχουν το ιδιαίτερο χάρισμα, να μπορούν να συμμετέχουν ισάξια στις πολιτιστικές μας δράσεις.

Η Χορωδία του Μουσικού Καρπού, που έχει γίνει ¨φάρος¨  δημιουργικότητας στη κοινότητα, θα ξεκινήσει τις πρόβες της το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023 και κάθε Σάββατο, στο Αμφιθέατρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου και ώρα 17:30 έως 18:45.  Μπορείτε να γραφτείτε συμπληρώνοντας τη παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/1b51NxXAzM-oCQxWFzWq7BZmsos-IsjR_yRjRMN6Z6ik/edit?pli=1

 Έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό θα είναι κοντά στους μαθητές, δημιουργώντας μια χορωδία και θα καθοδηγήσουν την ανάπτυξη των φωνητικών δεξιοτήτων των μαθητών και θα τους εμπνεύσουν, με γνώμονα τη καλύτερη κατανόηση αλλά κυρίως ερμηνεία της μουσικής με πάθος και αυτοπεποίθηση.

Η συμμετοχή στη Χορωδία του Μουσικού Καρπού είναι εντελώς δωρεάν για τους μαθητές ηλικίας από 8 έως 16 ετών. Θέλουμε να προσφέρουμε σε όλους την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη μουσική και να εκφράσουν το ταλέντο τους. Κανένα μουσικό υπόβαθρο δεν απαιτείται - απλώς επιθυμούμε οι συμμετέχοντες να έχουν στις ¨αποσκευές τους¨ θετική ενέργεια  και προθυμία να ανακαλύψουν τον μουσικό κόσμο μέσα από τις φωνές σας.

Η Χορωδία μας είναι περισσότερο από απλά μια μουσική ομάδα - είναι μια οικογένεια, κάτι που λειτουργούσε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Έχουμε δημιουργήσει μια θερμή και φιλική ατμόσφαιρα, όπου κάθε μέλος θα βρει στήριξη και κίνητρο για να αναπτύξει το ταλέντο του. Η συμμετοχή στη Χορωδία μας είναι μια μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσουν οι μαθητές διαχρονικές φιλίες και να αποκτήσουν ανεκτίμητες εμπειρίες.

Ας ξεκινήσουμε αυτό το μουσικό ταξίδι μαζί και ας δημιουργήσουμε αξέχαστες μουσικές στιγμές, με ¨φάρο¨  το παρελθόν μας και δημιουργώντας για το μέλλον!

Σας καλούμε να έρθετε μαζί μας στο ταξίδι της μουσικής και να ανακαλύψετε τον εντυπωσιακό κόσμο της φωνητικής εκφραστικότητας  μέσα από τη χορωδία του Μουσικού Καρπού!

Ο Πρόεδρος του Μουσικού και Υπεύθυνος της Χορωδίας

Αντώνης Μαυράκης

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ